När FZ [n=34540 häromdagen] berättade att #Lucasarts senaste projekt är ett sidoscrollande äventyr som uppenbarligen lånat influenser från såväl klassiskt sagoberättande som [[Amiga]]-spelet #Lemmings sattes känslorna snabbt i svall, i synnerhet blandd den del av läsarkretsen som förväntat sig ett nytt #Jedi Knight eller en uppföljare till #Grim Fandango. Måhända inbjuder en första trailer från spelet till en mer nyanserad debatt då titeln för första gången visas i rörligt format. Det 33 MB tunga filmklippet introducerar huvudpersonen Sofi och visar hur hon med hjälp av handkontrollen skall förmås att ta sig förbi en lång rad hinder.

[video=3690]
Som trailern antyder rör sig Sofi oberoende av spelaren, vars insats istället består av att på olika vis manipulera omgivningen för att hjälpa den huckleförsedde protagonisten att ta sig förbi bråddjup och allehanda kreatur. Sedan FZ:s föregående rapportering står det vidare klart att Ludicity kommer att se dagens ljus redan onsdag 7 oktober då det väntas släppas till [[Xbox 360]] på [[Xbox Live Arcade]] samt till pc via #Valves nedladdningsplattform [[Steam]].

Lucasarts VD Darrell Rodriguez har tidigare fastslagit att spelet är resultatet av ett pågående projekt där man låtit sina medarbetare bilda, som det heter, "små oberoende, interna utvecklingsteam" som i oklar omfattning skall ha givits kreativ frihet att förverkliga sina egna spelidéer. Såväl Lucidity som sommarens nyutgåva av #The Secret of Monkey Island sägs vara frukten av initiativet, och att ytterligare spel av samma slag är att vänta framöver. Huruvida det öppnar för nya äventyr med portalfigurer som [[Guybrush Threepwood]] och [[Zak McKracken and the Alien Mindbenders | Zak McKracken]] återstår att se.

Skicka en rättelse