#Eidos tar till nya vapen i kriget mot piratkopierarna. Folk som laddat hem en läckt Windows-version av #Batman: Arkham Asylum har upptäckt att kontrollerna inte fungerar som avsett: hjälten är oförmögen att glida fram, vilket förstör spelupplevelsen ganska rejält. En person som frågade om problemet i utgivaren #Eidos forum möttes av beskedet att de stympade kontrollerna är en del av spelets kopieringsskydd, ett sätt att avslöja folk med illegala kopior. Svaret avrundas med ett slagkraftigt konstaterande:

"Det är inte en bugg i spelkoden, det är en bugg i din moraliska kod."

Ett annat känt exempel på kopieringssskydd som smyger sig på och ser ut som en bugg finns i det åtta år gamla #Operation Flashpoint. Piratkopierade versioner försämras med tiden och blir till slut ospelbara.

Tycker du verkligen det är rätt att de "lagliga konsumenterna" ska drabbas mest? Piraterna förlorar absolut ingenting på detta. 20/09 Om vi lever i en skendemokrati bara för att regeringen gör en lag som majoriteten av folk inte står bakom så har vi nog levt i en skendemokrati ganska länge. Hade vi haft en demokrati enligt din definition hade folk inte betalat skatt, alla hade kört... 18/09 Det sura i kaksmeten är att det drabbar inte piraterna för deras versioner är rensade från sånt skit medan folk som stödjer företaget o köper deras produkter får skit & måste krångla. För min egen del så jävlades jag en hel del med securom då skiten tyc... 18/09 Jo det drabbar piraterna så mycket! Doh! Försök tänk längre än näsan räcker. Om några tusen som lagligt köpt ett spel inte kan spela det är ju helt acceptabelt. Det viktiga är att jävlas med piraterna som till 99% har en fungerande crack inom nån dag... 18/09 tack för tipsen:P nu funkar spelet:) 18/09 Så är det alltid , fan man kan inte sälja ett lir till x miljoner och förvänta sig att det ska funka perfa för alla.. Helt rätt metod att jävlas med piraterna dock! 18/09 Pröva även med Eidos support. Jag hade exakt samma fel när jag försökte installera Far Cry 2 första gången. Så då svarade Ubisofts support inom några timmar och skickade mig en ny .exe-fil utan SecuRom inlagt. Senare när det kom en patch gick det utmärk... 17/09 Nu när denna nyhet har halkat så långt ner på framsidan lär diskussionerna dö, men jag vill bara framhålla en sak angående jämförelserna med att ladda ner spel och gå mot rött etc. Ni får gärna ha den inställningen. På ett vilkor: Precis som att ni går... 17/09 samma sak har jag oxå fått och det visade sig att det var nero brännar programmet som inte kunde körs med det så kallade skyddet. efter jag avinstallera nero så gick det. efter som visa sådan program kan skapa en extra påhittade cd läsare som skyddet... 17/09 Angående problem med Securom och Daemon Tools kan det vara en bra idé att köra YASU (http://forum.daemon-tools.cc/f40/) i samband med DT för att dölja de virtuella enheterna. 17/09
Skicka en rättelse