E-post är en fantastisk uppfinning, för såväl rappa journalister på fältet som för deras knorriga redaktörer på hemmaplan. Det mödosamma arbetet med att göra text av inringda rapporter undviks, istället ramlar färdigt text in på redaktionen några korta ögonblick efter att de skickas. Så, när tekniken fungerar är e-post ovärderlig. När tekniken inte fungerar blir det däremot problem. Som nu, när den Gamescom-rapport som vår utsände Jonas Högberg skickade mig tidigt i går kväll dök upp klockan 05:42. Därför läser du inte gårdagkvällens rapport förrän nu. Vi ber om ursäkt för det och håller tummarna för att vår mejlserver sköter sig bättre framöver.

Förvandlingen är total. Från tempo i blixtens hastighet har jag nu växlat ner till slacker-mode. Affärssektionen av Gamescom är så jäkla skön. Man hinner till sina möten utan problem när man inte behöver hatta och fnatta till showfloor eller till något av hotellen utanför som #Sony och #Capcom har tagit över. Det jag gör nu kan jag lätt göra några veckor till.

Bästa nörden hittills: hårdrockaren med uppdragna kortbyxor som avslöjade en tatuering med Mortal Kombat-emblemet på baksidan av smalbenet!

Nåväl, back to business. Var var jag? Jo, Ratchet & Clank-gänget. Sköna killar. All 4 one ser ut att bli riktigt bra, 4 player co-op med bra, flippad story där alla karaktärerna är med på lika villkor.

Men bäst idag måste ändå bli #From Dust, Eric Chahis nya. Inte spelet, mind you, utan Eric Chahi själv! Ja, han var där och demade spelet vilket fick en gammal Another World-fanboy att få dåndimpen. Och vilken otroligt, otroligt härlig kille han är. Så liten, så glad. Så förälskad i spelet han utvecklar. From Dust då? Tja, det såg fint ut. Men konstigt nog ser det ut att bli ett strategispel i mängden, inte riktigt vad jag väntade mig. Mer om det snart.

#Assassins Creed: Brotherhood fortsätter att imponera, kandidat till årets spel i min mening. Det ser snuskigt bra ut.

Provade lite #Move-tennis när jag väntade på att få kika på #Michael Jackson och - hallå där - så särskilt mycket bättre än #Wii Sports är det väl inte?

Michael Jackson? Äh, jag fick bara se Wii-versionen. Hoppades på Kinect som enligt utvecklarnas utsago ska vara mycket mer professionellt upplagd.

Nä, nu är det dags att koppla ner. Jakob viftar och hotar med tysk korv igen. Han är omättlig. Och det är klart, fet mat är - god. Men varför har de så in i bomben värdelösa efterrätter här i Tyskland?

Igår fick Jakob in en apfelstrudel som badade i vaniljsås. Vad kommer härnäst - bränd glass?

Som sagt, om mejlservern gör sitt jobb kan du se fram mot fler Gamescom-rapporter från den gode Högberg senare i dag.

Skicka en rättelse