GamesCom är över men du kommer säkerligen kunna räkna med lite eftersläntrande material i ett antal dagar härefter. Det blir ofta så att en del material endast visas upp under mässan och därefter inte dyker upp förrän exempelvis nästa veckodag. Måndag alltså. Men det är inte därför du har funnit vägen in till denna sammanfattning, utan du är här för att få dig en snabb överblick av det hetaste, det flashigaste och kanske det nördigaste.

Vi utgår från måndagen, dagen innan mässan drog igång för den stora mängden såkallade speljournalister som gemensamt gjorde sitt bästa för att överleva på tysk korv. Vår utsände, Hattmannen, menade på att så här kommer GamesCom 2010 bli och sen var det tyst. Men tystnaden var kortvarig för redan dagen efter försvann allt vad husfrid heter och #Microsoft påbörjade tillkännagivandefestivalen med att #Ages of Empires onlineversion visades upp , Kinect fick sitt releasedatum och Microsoft nya flygsimulator visades upp.

Capcom vet hur man presenterar sig med stil.

Vissa av er blev alldeles varma mellan låren när #Heroes of Might and Magic 6 tillkännagavs och när sedan #EA drog igång det stora maskineriet var kalabaliken ett faktum. Vad sägs om #Mass Effect 2 till PS3 och släppdatum för #Dragon Age 2? Även #THQ visade upp utgivarmuskler med tillkännagivande av ny Dawn of War 2-expansion och ett arkadigt Red Faction.

Informationstsunamin under mässor kan ibland få den mest luttrade spelskribenten att känna maktlösheten ta över.

#Sony tog under sin presskonferens kommandot och därifrån kan vi bland annat skönja nya Playstation 3-modeller, nya filmtjänsten Mubi, nytt kooperativt Ratchet & Clank och det officiella tillkännagivandet av #Resistance 3. Sen kan även tennisfetischister smaska i sig att #Virtua Tennis 4 kommer med fullt stöd för Move och 3D.

Är det den nya Playstation-kontrollen du har i din hand eller är du bara väldigt glad att se mig?

Utan inbördes ordning inträffade annars ett antal tämligen intressanta händelser, enligt era kommentarer. Dungeon Keeper-lookaliken Dungeons, eller det skumma gameplayet i #NeverDead. Eric Chahis #From Dust är nu även på väg till Windows, #Portal 2 har fått släppdatum och det första gameplayet från #Guild Wars 2 har fått se världens ljus. #THQ "smygtillkännagav" även ett nytt Dawn of War och UFC 3.

Nostalgikicken fick 47 procent av FZ:s läsare att spontant explodera (ett stort och ljudligt poff). Vi kommer minnas er med vördnad.

Utöver dessa mustiga notiser dök det upp nytt material från flera efterlängtade, eller tidigare ej uppvisade titlar. Exempelvis från och om #Diablo 3, #Dungeon Siege 3, #Mafia II, #Brink, #F1 2010, #Metroid: Other M, #Fable III, #Need for Speed: Hot Pursuit, #LittleBigPlanet 2, #Hawx 2, #F.e.a.r. 3, #Postal III, #Castlevania: Lords of Shadow, #Gran Turismo 5, #Epic Mickey, #Torchlight II, #Enslaved, #Warhammer 40,000: Space Marine och #Warhammer 40,000: Dark Millennium Online. För dig som är uppenbart sugen på någon av titlarna är det bara att klicka på det intressanta objektets länk och njuta.

Gran Turismo 5-"pappan" Kazunori Yamauchi ser nervös ut, det är inte varje dag han ger ut släppdatum för sina spel. Väldigt sällan till och med.

Om du känner att vi missat att upprepa någonting, eller bara vill veta vad mer som hände så funkar det ypperligt att spana igenom våra senaste artiklar eller kanske ta dig en stund mys i vårt feta filmarkiv. Sen vore det synnerligen ohövligt av dig att glömma att vi även har ett bildarkiv som heter duga. Till och med en sektion med bilder direkt från mässgolvet.

"Här får ni jäkla FZ för att ni inte rapporterade om mitt favoritspel. Dö!

För att fira att denna summering äntligen är färdig, att ni har gottat er åt vår nya hett omdiskuterade design och för att jag är gastronomiskt sugen på kaffe med en gnutta mjölk i så kommer här de tio populäraste filmerna från GamesCom med den tionde populäraste överst. Ja, ni hajar.