GamesCom är över men du kommer säkerligen kunna räkna med lite eftersläntrande material i ett antal dagar härefter. Det blir ofta så att en del material endast visas upp under mässan och därefter inte dyker upp förrän exempelvis nästa veckodag. Måndag alltså. Men det är inte därför du har funnit vägen in till denna sammanfattning, utan du är här för att få dig en snabb överblick av det hetaste, det flashigaste och kanske det nördigaste.

Vi utgår från måndagen, dagen innan mässan drog igång för den stora mängden såkallade speljournalister som gemensamt gjorde sitt bästa för att överleva på tysk korv. Vår utsände, Hattmannen, menade på att så här kommer GamesCom 2010 bli och sen var det tyst. Men tystnaden var kortvarig för redan dagen efter försvann allt vad husfrid heter och #Microsoft påbörjade tillkännagivandefestivalen med att #Ages of Empires onlineversion visades upp , Kinect fick sitt releasedatum och Microsoft nya flygsimulator visades upp.

Capcom vet hur man presenterar sig med stil.

Vissa av er blev alldeles varma mellan låren när #Heroes of Might and Magic 6 tillkännagavs och när sedan #EA drog igång det stora maskineriet var kalabaliken ett faktum. Vad sägs om #Mass Effect 2 till PS3 och släppdatum för #Dragon Age 2? Även #THQ visade upp utgivarmuskler med tillkännagivande av ny Dawn of War 2-expansion och ett arkadigt Red Faction.

Informationstsunamin under mässor kan ibland få den mest luttrade spelskribenten att känna maktlösheten ta över.

#Sony tog under sin presskonferens kommandot och därifrån kan vi bland annat skönja nya Playstation 3-modeller, nya filmtjänsten Mubi, nytt kooperativt Ratchet & Clank och det officiella tillkännagivandet av #Resistance 3. Sen kan även tennisfetischister smaska i sig att #Virtua Tennis 4 kommer med fullt stöd för Move och 3D.

Är det den nya Playstation-kontrollen du har i din hand eller är du bara väldigt glad att se mig?

Utan inbördes ordning inträffade annars ett antal tämligen intressanta händelser, enligt era kommentarer. Dungeon Keeper-lookaliken Dungeons, eller det skumma gameplayet i #NeverDead. Eric Chahis #From Dust är nu även på väg till Windows, #Portal 2 har fått släppdatum och det första gameplayet från #Guild Wars 2 har fått se världens ljus. #THQ "smygtillkännagav" även ett nytt Dawn of War och UFC 3.

Nostalgikicken fick 47 procent av FZ:s läsare att spontant explodera (ett stort och ljudligt poff). Vi kommer minnas er med vördnad.

Utöver dessa mustiga notiser dök det upp nytt material från flera efterlängtade, eller tidigare ej uppvisade titlar. Exempelvis från och om #Diablo 3, #Dungeon Siege 3, #Mafia II, #Brink, #F1 2010, #Metroid: Other M, #Fable III, #Need for Speed: Hot Pursuit, #LittleBigPlanet 2, #Hawx 2, #F.e.a.r. 3, #Postal III, #Castlevania: Lords of Shadow, #Gran Turismo 5, #Epic Mickey, #Torchlight II, #Enslaved, #Warhammer 40,000: Space Marine och #Warhammer 40,000: Dark Millennium Online. För dig som är uppenbart sugen på någon av titlarna är det bara att klicka på det intressanta objektets länk och njuta.

Gran Turismo 5-"pappan" Kazunori Yamauchi ser nervös ut, det är inte varje dag han ger ut släppdatum för sina spel. Väldigt sällan till och med.

Om du känner att vi missat att upprepa någonting, eller bara vill veta vad mer som hände så funkar det ypperligt att spana igenom våra senaste artiklar eller kanske ta dig en stund mys i vårt feta filmarkiv. Sen vore det synnerligen ohövligt av dig att glömma att vi även har ett bildarkiv som heter duga. Till och med en sektion med bilder direkt från mässgolvet.

"Här får ni jäkla FZ för att ni inte rapporterade om mitt favoritspel. Dö!

För att fira att denna summering äntligen är färdig, att ni har gottat er åt vår nya hett omdiskuterade design och för att jag är gastronomiskt sugen på kaffe med en gnutta mjölk i så kommer här de tio populäraste filmerna från GamesCom med den tionde populäraste överst. Ja, ni hajar.

Lätt bäst på showen ska jag säga var Guild Wars 2 av det man fick se, otroligt spännande spel. :) Och som T.Mani säger, ni missade The Witcher 2, skäms. 23/08 ska ni skicka "the madhatter" till PAX Seattle? ;-D 23/08 Lite fattigt var det trots allt 23/08 Har följt brink lite och kan säga det kommer bli galet bra avståndstrider kan snabbt förflyttas till närstrid dvs inget campande. är du sniper kommer rörlighet och snabb med musen vara nyckeln i spelet vilket jag tycker om, 2 st slås reloadar runt varan... 23/08 Som sagt, saknar intervjun om Fallout som ni skulle vidarebefordra en fråga från oss läsare. Sen kanske en rad om att en svensk faktiskt vann SC2 tävlingen vore på sin plats? 23/08 Ni får gärna utveckla vad saknade i rapporteringen. Vi publicerade ändå närmare hundra nyheter och minst lika många filmer (mer än någon annan svensk sajt om vi ska jämföra). Som jag nämnde tidigare, vissa saker ramlar mellan stolarna, det är därför vi... 22/08 Tycker det är riktigt bra gjort av FZ ändå. Förrutom att jag känner att övergången till den ny designen inte var som den borde.... Konverterat gammal info till DB > sedan stängt ned servers under en natt > konv resten > kopierat ny design > starta upp... 22/08 Håller med, det var dåligt med rapportering. Dessutom de som dök upp var väldigt korta. Sen så kanske det inte var så smart att byta designen på sajten precis samtidigt som en väldigt stor spelmässa där massor av nyheter och intressanta saker presentera... 22/08 Alltså, nu är du faktiskt bara irrationell. Nog att du kanske missade men två nyheter om gw2 dök upp, där allt det du säger omnämns. Må så vara att det seR lovande ut men du tjänar ingenting på att ta det personligt. Du vet att det hände mer intressanta... 22/08 Tack för länken LiTo. Jag har visserligen läst massor om spelet främst i amerikanska medier och forum. Anledningen att jag skrev ett inlägg är främst för att jag tycker att en så stor svensk sajt som FZ borde ge lite utrymme åt ett spel som Civilization... 22/08
Skicka en rättelse