Vi ansåg att #DeathSpank var en riktigt trevlig företeelse när det begav sig för bara några veckor sedan (Ove, den gamle räven). Nu meddelar #Electronic Arts och #HotHeadGames att #DeathSpank: Thongs of Virtue väntas ut nästa månad till Xbox 360 och Playstation 3.

Men, hur kan det komma sig att en uppföljare släpps så kort inpå? Jo, HotHead berättar att båda titlarna har utvecklats samtidigt, med likvärdiga influenser från Ron Gilbert och det utlovas att Thongs of Virtue kommer vara såväl roligare som längre.

Storyn handlar om att det för länge sedan planerades att nio thongs (tajta kalsonger) skulle skapas för att få balans i världen, men marknadsföring satte käppar i hjulen och endast sex stycken producerades. Alla som tar på sig någon av dem får oerhörda krafter, men korrumperas även samtidigt. Förutom DeathSpank såklart. Din uppgift är att spöa upp de andra thong-bärarna och förstöra korruptionen för all framtid.

Inget online-multiplayer tillkommer, men det lokala kooperativa som fanns i föregångaren återkommer, med en skillnad. Den andra spelaren kan växla mellan trollkarlen Sparkles och den nya ninjatastiska Steve.

Plus att du börjar om från början med allt vad nivå heter. Utan att spoila för mycket bör nämnas att vapenarsenalen förändras markant på grund av, ja ni som spelat vet, och du kommer använda mer distansvapen än tidigare.

Den 21 september är datumet som gäller för PSN-användare, och för dig med Xbox Live är det bara att vänta en dag längre. Samma pris som tidigare gäller, det vill säga strax över hundralappen.

Själv väntar jag tills det är Rea, 1200 points är något över min ekonomi just nu väntar på Reach) men 600-800 kan jag med nöje ge. Spelet är inte ovärt enligt mig, ej heller är det fel med en uppföljare, jag väger det bara mot vad de underbara indie-gam... 25/08 Detta är precis vad jag gör. Jag köper endast det ena, då jag tycker att EA gott kunde inkludera den andra delen i den första (tror inte en sekund på att det utvecklades för att vara en uppföljare). Att jag sedan genom hela tråden fått försvara mitt age... 25/08 så om dom skulle slagit ihop båda spelen hade dom fått ett spel med längre spel tid än många "retail" lir. så då hade det varit ok å sälja det för 500-600:- ? efter som det är ett "stort" spel? i stället för 2x 120:- som det blir nu? otroligt idiotiskt... 24/08 Har du ens spelat spelet? Detta handlar om TVÅ spel, förstår inte riktigt vad du menar med ett. Achievements har dessutom visat att du antagligen inte ens forts med samma gubbe, så det är inte som en DLC eller liknande. 120 kr för vardera är mkt billigt... 24/08 Du säger ju att fullpris är 1200p för ett sådant här spel, med andra ord så ska man inte få mer för pengarna. Eller menar du att man skulle betalt 1200p för båda delarna? Verkar lite snålt med tanke på att det nu fick bra recensioner för första delen... 24/08 Precis, därför betalade jag inte heller mer än priset av en expansion för mitt exemplar av SC2. Samma, ja. Varför inte? Det är ett spel, uppdelat och släppt vid två olika tillfällen för fullpris (1200p är fullpris för ett sådant spel, ja). Vill man tjän... 24/08 Så du hade hellre köpt ett spel för 200kr än två spel för 100kr vardera? Gör dom så här så kan ju de som blev besvikna på första spelet slippa punga ut med en extra hundring för del två om de nu inte vill spela det. Däremot kan jag hålla med om hur du... 24/08 Varför inte? Ettan var lätt värt 120kr, och båda spel för 120kr skulle vara lite för billigt. 24/08 Så vad skulle priset på detta spel ha varit? Samma? Vem är det som bestämmer hur mycket ett spel ska innehålla? Den enda egentliga skillnaden är att de släpper det tidigt efter det första och erkänner att de utvecklat båda samtidigt, om de hade hållit... 24/08 Du menar ungefär som Blizzard gör med Starcraft 2? :) 24/08
Skicka en rättelse