#UFC Undisputed 2010 och #Smackdown vs. Raw 2011 är bara två av de spel som #THQ skeppat med en engångskod för flerspelarläget. Anledningen är inte helt oväntat att stävja begagnatmarkanden och samtidigt premiera förstagångsköparna.

- Jag tror inte riktigt vi bryr oss om köparna av begagnade spel blir upprörda på grund av att köpare av nya spel får allting. Så om begagnatköpare inte får tillgång till onlinekomponenten har jag inte särskilt mycket sympati för dem, säger Cory Ledesma, creative director för THQ:s wrestlingtitlar.

Han menar på att om de ska ha hängivna fans, och fansen ska få de högkvalitativa titlar företaget erbjuder så behöver de ge fansen någon extra belöning.

- Det är lite rättframt men vi hoppas att det inte gör folk besvikna. Vi hoppas att folk förstår att när spel köps begagnade så blir vi bedragna.

#EA och #Ubisoft är två andra stora utgivare som står bakom idén med engångskoder för onlinespel. Hur tänker du?

THQ har faktiskt en poäng. http://art.penny-arcade.com/photos/981438957_vPpv5-L.jpg (http://art.penny-arcade.com/photos/981438957_vPpv5-L.jpg) 27/08 Aww, jag var sa saker pa att du skulle namna Acne eller natt.. Woulde made me smile! :) 26/08 Jahopp... då har även THQ nu joinat mediaföretagens 'Det är faktiskt jäääättesynd om oss! Andra tjänar pengar, wueeeee"-klubben. Whine whine, företag som gör bra grejer säljer mest, inte företag som klagar. 26/08 Hur blir de då om jag tex skulle köpa en ny PS3a om tex den gamla går sönder, då kommer jag inte kunna lira online? 26/08 Poängen var bara att datorspel INTE är vanliga förbrukningsvaror... det handlar enbart om betalning för rättigheter till användning. 25/08 Tyvärr är jag ett bevis på motsattsen.. Jag har fast jobb, stadig ekonomi och allt sånt, köper minst ett dussin nya spel varje år till PC eller konsol, men jag köper även begagnade spel och ibland ger jag även bort några av mina spel som jag inte vill... 25/08 Det du säger om spelbutikerna stämmer, men det som inte kommit fram i diskussionen är hur svinig spelindustrin (och film/skivindustrin) är mot butikerna som säljer deras produkter. Vad då tänker ni nu? Jo jag ska förklara: Skivor och spel måste köpas... 25/08 Det kommer nog snarare vara väldigt svårt att hitta en köpare, speciellt till sportspel. Detta kommer (förhoppningsvis) slå tillbaks på både EA och THQ, de verkar inte inse att anledningen till att de kan sälja ett spel för 500-700 beror på just denna... 25/08 Läser hur många skriver att dom inte kan fatta att folk köper begagnat, varför inte? Själv värnar jag om min egna ekonomi, såsom dom om deras egna, Gör bättre spel som folk inte väljer att sälja i första taget, Tex. Stänger ni av tv'n då det går en bra... 25/08 Läser hur många skriver att dom inte kan fatta att folk köper begagnat, varför inte? Själv värnar jag om min egna ekonomi, såsom dom om deras egna, Gör bättre spel som folk inte väljer att sälja i första taget, Tex. Stänger ni av tv'n då det går en bra... 25/08
Skicka en rättelse