Det är kanske inte det mest välkända spelet till Playstation 3, men Segas svårdefinierade #Valkyria Chronicles är tveklöst ett av de mest hyllade. Både press och gamers över hela världen hyllade det för sin unika stil och välslipade spelmekanik och många blev därför glada när det klassiska företaget tillkännagav uppföljaren. Glädjen blev emellertid en aning mer dämpad då det avslöjades att spelet skulle släppas till Sonys bärbara konsol Playstation Portable istället för Playstation 3, men kanske kommer det att rättas till nu.

Spelsajten andrisang som specialiserar sig på den japanska marknaden har nämligen upptäckt att #Sega har registrerat domänen valkyria3.jp. Surfar du dit nu möts du visserligen inte av någon information om någon ny uppföljare, men med tanke på att Sega äger domänen och föregångarna har valkyria.jp respektive valkyria2.jp som sina hem på internet så är det inte svårt att dra sina egna slutsatser. Kanske får vi ett tillkännagivande under det stundande Tokyo Game Show?

VC är inte direkt svårt, allt handlar om rätt strategi och trupper. Ganska konstigt betygssystem bara som enbart grundar sig på hur många turer man använt. Men sjukt roligt när man bestar AIn, riktigt kul när man gör newgame+ och fienden blir elites. 26/08 VC är en pärla på ps3. Tycker verkligen inte det är svårt. 26/08 Svårt? Det är ju väldigt lätt imo. :0 Bara sista bossen jag hade problem med, tog jävligt lång tid att fatta hur man skulle göra. Hoppas att det kommer till PS3! Annars blir jag sur... (igen). Älskade första VC, lätt bästa spelet jag spelat! 26/08 Fick hem VC igår och har hittills tagit mig till Chapter 9. Ett av de svårare spelen till ps3 måste jag säga då vissa strider är nästintill galet utmanande, men samtidigt oerhört belönande när man väl klarar av dem. Så en trea (tvåa för oss som inte har... 26/08 Tyckte att ettan var lite slö men att grunden var underbar. Hoppas att dom tar steget längre den här gången :D 25/08 vaaaaaa det fanns en 2a ?! 25/08 Underbara nyheter. Skaffade en PS3 för två veckor sedan och Valyria Chronicles är det spel jag har spelat mest. Låt oss bara hoppas att de släpper spelet (och kanske en ny version av tvåan) till rätt format och inte en bärbar konsol. 25/08 Ettan är mitt favoritspel till PS3an, vore kul med ytterligare ett spel till PS3. Har ingen PSP, så jag kommer nog aldrig spela tvåan. Har dock aldrig lyckats övertala någon kompis att spela det, då det inte har trophies. 25/08 Ettan kostar under 200kr på webhallen. :) Har dock inte köpt det än. Kanske nästa vecka. :) 25/08 Snälla, låt detta vara ett PS3-spel och inte ännu en uppföljare till PSP! Ettan är ett av de där spelen som är löjligt bra men nästan ingen spelat. 25/08
Skicka en rättelse