Den 1 november höjs priset på onlinetjänsten Xbox Live Gold i en handfull länder. Spelare i USA, Storbritannien, Mexiko och Kanada får räkna med prishöjningar av olika slag beroende på vilket abonnemang det gäller. I USA stiger årspriset med tio dollar och britter som månadsabonnerar får hosta upp ett pund med per period.

Beskedet levereras av Major Nelson, som passar på att poängtera att prishöjningen inte gäller i några andra länder, vilket förstås betyder att priset i Sverige fortsatt ligger på 599 kronor för ett årsabonnemang.

Guldabonnemang krävs för att spela Xbox 360 online och det ger tillgång till demoversioner en vecka tidigare än om man nöjer sig med gratisabonnemanget silver. Ett svenskt guldkonto kostar i nuläget 69 kronor per månad, 199 kronor för tre månader eller 599 kronor för 12 månader.

eller så köper man för ett år innan november?... istället för att gnälla, då dom faktiskt uppdaterar och håller på att lägger till nya tjänster.. 31/08 Nu ska du inte överdriva, skillnaden är mycket liten. När väl cross game voice chat kommer så är de lika men PSN är gratis. 31/08 Klarar och klarar... Spelar enbart offline och det räcker alldeles utmärkt. Har inget som helst behov av Gold så därför har jag heller aldrig lagt ut nåt för det. 31/08 Skulle det nu bli så att dom höjer kostnaden för live även i sverige så skulle jag nog gladeligen fortsätta betala. :) Personligen tycker jag att live är milsvida långt mycket bätte än psn. 31/08 Det Microsoft tar betalt för är vad det kostar att ha spelen på servern, vad transfer för demos och spel kostar för dem, så att EA, Ubisoft etc. slipper stå för den notan. På PSN så får t.ex. EA betala om de vill ha sitt demo uppe längre än en vecka ell... 31/08 Visst, man kan köpa Live billigt, men det är inte direkt det MS vill. Ska nog skaffa en PS3 för online, då MS verkligen tycks ha spårat. PS3 ger mer saker gratis online, MS kontrar med att HÖJA priset? De gräver ju sin egen grav med bred marginal... 31/08 Köp bara 1års på offgamers eller någon annan hemsida. Kan säkert få det billigare än att dra till Game och köpa live.. 31/08 Jag kan ordna 12 månaders live för 350kr för de som vill ha ;-) 31/08 Kan inte annat än att hålla med er båda. Och just därför ratar jag deras Live gold och spelar hellre ensam på 360:n (möjligtvis lokalt med ett par goda vänner :P ). Vill jag spela multiplayer online så gör jag det på datorn. 31/08 Personligen tycker jag PS+ är värt pengarna :) Fått en del mysiga spel, minis ect som jag kan använda både på PS3'n och PSP'n. Men de är ju en smak fråga :) Annars tycker jag det är löjligt att Microsoft höjer priserna, PS3'ans gratis online var en av... 31/08
Skicka en rättelse