Vinden har vänt för södergänget som var tvungna att säga upp närmare 80 anställda för två år sedan.

Den svenska utvecklaren #Avalanche Studios har haft något av en berg- och dalbana de senaste åren. Efter att #Just Cause släpptes 2006 hade företaget inte mindre än tre projekt på gång men något hände på vägen för 2008 var de tvungna att säga upp en stor del av personalen.

Nu verkar dock som vinden har vänt, om vi ska citera en viss södermusiker, för via Twitter meddelar grundaren Christofer Sundberg att de nyanställer. En titt på deras jobbsida visar att de söker såväl kvalitetssäkrare som erfarna programmerare och producenter.

Vi har försökt nå Avalanche för en kommentar utan lycka, vi hoppas kunna uppdatera nyheten under dagen om de har något de kan dela med sig av. Om vi redan nu ska dra igång spekulationshjulet så noterar vi att herr Sundberg kopplades ihop med Patrick Söderlund på nätverkssajten Linkedin för några veckor sedan. Söderlund arbetade tidigare på #Dice men är numera chef för alla fps- och racing-varumärken hos #Electronic Arts.

Synd att man flyttade till Luleå istället för Stockholm/Uppsalal... 01/09 Nar foretag skriver "3 ars erfarenhet" ar det inte ett krav, utan en beskrivning av den idella kandidaten. Ar du den basta som soker sa kommer du far jobbet. Erfarenhet ar sa klart viktigt men det ar inte som att de kommer se pa din ansokan o saga "Jaha... 01/09 Folk som jobbar inom områden utanför fabriksjobb m.m har då knappast hoppat av vid 14 och blivit programmerare, m.m det blir man inte bara sådär. Men så har ju världen förändrats också, förr var det både vanligare att hoppa av tidigt för att de var enkl... 01/09 Yay Avalanche:D 31/08 http://www.avalanchestudios.se/Contact/Job.aspx Men visst, det är bara en av positionerna. 31/08 Dom tänker inte på att vi faktist orkar gå i skolan än de äldre som hoppade av då dom var 13/14 eller så... för ca 59 år sen 31/08 Du missförstår, läs det igen. Det han försöker påvisa (vilket är helt korrekt) är den svåra sitsen för unga att ta sig in på en marknad. Det snudd på krävs erfarenhet som man ännu inte kunnat samla på sig, lite moment22 över det hela. Indieprojektens... 31/08 Uhm, var står det att man inte får vara äldre än 18? :) 31/08 Börja med att tro på dig själv tillräckligt för att kunna övertala arbetsgivarna om att du är grym trots att du inte har 5+ år i branschen... 31/08 Ja de är fan problemet alltså, jag förstår att de vill ha erfarenhet vid sina flaggskepp men det är ändå irriterande med företag som söker personal med 5+ års professionell erfarenhet och 3+ skeppade titlar. Det blir svårare och svårare att komma in på... 31/08
Skicka en rättelse