I ett uttalande på officiella #Elemental: War of Magic-forumet avslöjar #Stardock-chefen Brad Wardell att spelhuset tvingats säga upp folk efter spelets misslyckade lansering.

- Elementals inkomster var tänkta att ge inkomster både för vårt huvudteams nästa projekt såväl som ett ytterligare team. Dessvärre lär det inte hända, så vi har tvingats säga upp folk, säger Wardell.

- Ingen sparkas. Ingen av dessa anställda gjorde något fel. Stardock är ett litet företag och varje person här tillhör verkligen de bästa och smartaste. Så du kan tänka dig hur mycket det suger för oss alla att säga upp någon. Ingen som var involverad i kärnkomponenterna av Elemental påverkas.

Att Elemental hittills inte sålt som förväntat beror enligt Stardock-chefen på en "katastrofal" lansering med otillräckligt QA-testande, vilket i sin tur ledde till tekniska problem och bitska recensioner.

FZ har inte recenserat Elemental, men för bild, film och nyheter om spelet så gör du bäst i att bege dig hit.

Om du ska kritisera spelet så gör det för det som spelet verkligen är dåligt på och inte på saker som är felaktiga, det är min åsikt. Jag har köpt spelet och kört det väldigt många timmar (betydligt fler än jag borde gjort). Min slutsats är att spelet... 08/09 Dem släppte det lite för tidigt. Var ju tänkt att det skulle släppas första kvartalet 2011 eller något sådant. Men med tanke på den här nyheten så tror jag de släppte det för att försöka skramla ihop lite pengar. Dock så tror jag att de kommer att forts... 08/09 Sins of a solar empire är kul. Synd att de släppte spelet i så dåligt skick. 07/09 Var det inte Stardock som klagade rätt rejält på andra spelföretag för att de släppte ofärdiga/buggiga produkter? De skrev väl till och med någon slags deklaration om spelares rättigheter? :P Nåja, de fick ju bra publicitet då i alla fall. 07/09 Håller inte med på grafikdelen, jag tycker den ser riktigt grym ut, gillar verkligen stilen. Dock kan jag inte uttala mig om gameplay men skulle gärna vilja prova. Det finns ju inga bra gameplay-videor på youtube, alla är från betan eller otroligt korta... 07/09 Det är din åsikt, min är en helt annan. Om du kollar innehåll, grafik och möjligheter så ser du direkt att det är i samma klass/stil/kvalité som småspel från webbläsare/indie games/live arcade, absolut inte mer. Att försöka ta så mycket betalt för så... 07/09 Den fungerar bra, så länge du inte klickar flera gånger på knappen för att skicka svaret medans du väntar på att sajten ska svara. 07/09 "lite innehåll" är uppåt väggarna fel, det är ett sandbox-strategispel med massor av innehåll och har inget med lågpristitlar eller webbspel att göra. Tyvärr har de inte lyckats få ihop alla delar och spelbalansen, så det är en mish-mash och inte i närh... 07/09 Sött spel, men känns som något jag lirar i webbläsaren eller plockar upp för ett några guldtior snarare än ger över hundringen för. Lullig grafik och lite innehåll, givet live arcade/Steam/PSN/Wii-ware men aldrig "fullpris"titel. 07/09 Hmm, på tal om kodning, FZ borde se över hur snabbsvarfunktionen fungerar. 07/09
Skicka en rättelse