Det är dags igen för en totalt vansinnig stämningsansökan från det stora landet i väst. Företaget Paltalk har grävt fram ett gammalt patent som avser "delandet av data mellan många användare så att alla ser samma digitala miljö" och är nu på jakt efter ett flertal stora spelföretag som kränker detta, det vill säga de flesta som har ett massivt onlinespel i portföljen.

Hur vansinnigt det än låter rapporterar Slashdot att #Microsoft redan har gjort upp med företaget utanför domstolarna och medan det inte är officiellt hur många nollor det stod på checken kommenterade Paltalks advokat att de var "mycket nöjda" med resultatet. Hur #Blizzard, #Sony Online Entertainment och #NCSoft med flera kommer att hantera saken återstår att se.

Tack till Saxit för detta #nyhetstips!
Den typen av spelsystem har funnits sedan mitten på 70-talet och får anses vara allmän kännedom och inte nån patenterbar teknik. Ta t.ex. Avatar, multiplayer dungeoncrawler från stordatorernas glada dagar: http://gnuzoo.org/avatar/images/arcane_lord.png 21/09 De fick 27000 dollar! Inte illa men de hade nog kunnat pressa Microsoft på lite mer.. Förövrigt rätt sjukt att kunna pressa någon på pengar om en sån grej. Som att ta patent på internet. edit: Nocc exakt! Jag ska ta patent på warpdrive! 19/09 Har väll ingenting emot patent, däremot behöver systemet omarbetas. Man ska definitivt inte kunna ta patent på en idé som man aldrig har några planer på att genomföra eller använda luddiga beskrivningar som täcker allt mellan himmel och jord "delandet... 19/09 USA och deras lagsystem 19/09 Fel. Tvärtom. Jag kan sträcka mig till att den bör omformas och revideras en del; att sitta och registrera en massa grejer hos staten som själv inte uppfunnit är naturligtvis inte bra, men att patent i en generell mening skulle hämma utvecklingen/vara... 19/09 Frågan är ju inte om de vinner i domstol eller inte! Det som ALLA borde fråga sig hur i hel.... hart de fått ett sådant patent??? Ju längre fram i tiden vi kommer desto sjukare verkar det stora landet i väst bli... 19/09 jag pissar på USA!! 19/09 Lycka till. 19/09 MS gjorde upp säkert för att ge Paltalk pengar för att finansera krig mot MS konkurenter. 19/09 Det har inte hämmat någon utveckling än måhända men om de nu får rätt och spelföretagen måste pröjsa så lär det ju göra det. Vissa saker är det helt enkelt alldeles för löjligt att kunna ha patent på. 19/09
Skicka en rättelse