Deus Ex 3 släpps till fler plattformar än pc och många är rädda att det ska förenkla spelet.

Det har sedan länge funnits en rädsla hos renodlade pc-spelare att när en titel även släpps till konsol fördummas och förenklas den. Så även med det kommande #Deus Ex: Human Revolution som ska försöka leva upp till det mästerliga första spelet.

Jean François Dugas på Eidos Montreal förklarar för Computer and Video Games att det inte nödvändigtvis behöver vara så.

Vi tänkt aldrig "å, det släpps till konsol, det måste vara simpelt". Det kan ha en väldigt djup upplevelse men om du vill hoppa in i det kan du det. Det handlar inte om att ta bort komplexitet eller möjligheter, det handlar om hur komplexiteten introduceras.

Han förklarar också varför det inte har släppts så många spel med samma grad av djup.

För, jösses, att skapa ett sådant spel är en stor utmaning. Det är fantastiskt spännande men det kräver massor av arbete och du behöver ett väldigt dedikerat gäng. Det är så många system som måste fungera tillsammans. Dessutom måste du ofta börja producera banor innan allt är på plats vilket gör det svårt för speltestarna att pröva alla möjligheter när de inte är på plats. Sen måste du balansera allt så att spelare kan experimentera men att ingen fastnar. Du måste förbättra, förbättra och förbättra

Historien har visat att så fort det utvecklas till konsoll så blir spelet "gimpat" på ett eller annat sätt. Tråkigt för oss som vill ha och är villiga att betala för kvalité. 13/09 Ja, IW var ju också ett bra exempel på hur det gått förut... Pyttesmå nivåer jämfört med ettan för att det skulle gå at köra på konsol. Kan de inte skjuta upp detta spel tills nästa konsolgeneration kommer? 13/09 Bara det att man kunde använda ctrl-c och ctrl-v på text i ettan är ju något som inte kan komma med konsolerna. Inte heller lär man få skriva koder själv utan det blir nog mer som i tvåan, automatiserat. Styrkontroller blir främst konsol-anpassad och... 13/09 Originalet var ju långt ifrån så "djupt" som många vill framställa det som. 13/09 Hepp. Blir inget köp för min del, då :) Precis som att BF:BC2 skulle vara "utvecklat separat" till PC... MY ASS! Spelföretag börjar bli som politiker, inte bra! ... 13/09 Bara en massa ordbajs. Dom säger alltid att det inte har blivit neddummat.... Vad ska dom svara annars "ja. vi sänkte nivån" -- Tror inte det... 13/09 Personligen blir jag varje trött varje gång jag hör PC folk gnälla om sånt här för alla vet att det är ren BS egentligen. Sen så verkar ju varenda en av dessa PC gamers totalt glömt bort att PC har den mest spelförenklande funktionen någonsin på sin sid... 13/09 fina ord.. men saken är ändå att man som pc-spelare märker direkt om spelet man spelar är tänkt för konsoll lr inte. Finns klart ett par undantag men i regel så märks detta direkt. det skummaste är ju slutet i R6 Vegas 2 där spelet fram till slutfighten... 13/09 Hahaha. Djup och Halo i samma mening. Tror jag dör av skratt! ;) 13/09 Hahaha. Djup och Halo i samma mening. Tror jag dör av skratt! ;) 13/09
Skicka en rättelse