#Telltale Games meddelar att det är dags att spela som en pirat. Tänk nu inga mörka tankar, utan det som erbjuds är bland annat hela Tales of Monkey Island-serien för ynka 4,99 dollar istället för originalpriset på 34,99 dollar. Det är alltså Telltales egna spelserie med nya titlar som utgår från den äldre varianten av spelserien.

Sen kommer vi då inte särskilt långsökt in på den äldre varianten som dykt upp i en stiliserad nyversion. Åtminstone två av titlarna. Vad jag försöker få sagt är att du via Steam kan få #The Secret of Monkey Island: Special Edition och #Monkey Island 2 Special Edition: LeChuck's Revenge för halva priset. Detta innebär en kostnad på 7,49 euro för både och alternativt att du köper dem styckvis för 4,99 euro.

Det har under veckan vart LucasArts-vecka på Steam, vilket inneburit lite olika deals för var dag. En deal som däremot har bestått, och fortfarande finns kvar, är att du kan köpa nämnda företags Star Wars-kollektion för 44,99 euro. Halva priset alltså.

Sist men inte minst återgår vi till Telltale som bjuder på ett äventyrskit med sex olika spelserier/titlar - #The Whispered World, #Jack Keane, #King's Quest Collection, #Penny Arcade Adventures, #Puzzle Agent och #Sam & Max Season 2. Priset hamnar på 19,99 dollar och Telltale menar själva på att standardpriset för knippet är på 120 dollar. En minskning värd namnet så att säga. Men det är inte allt som inträffar om du köper äventyrskitet utan en del av ditt köp går även till en av fem välgörenhetsorganisationer där du själv väljer vilken. De som gäller är Electronic Frontier Foundation, Leukemia and Lymphoma Society, Child's Play, World Wildlife Fund (Världsnaturfonden), Nyota e.V.

Vad tycker du om den här helgens mustiga piratdeals (samt anti-piratditon)?

Skicka en rättelse