Under en Game Developers Conference-presentation i Austin säger #The Lord of the Rings Online-studion #Turbine att konsoler är den "överlägsna onlinerollspelsplattformen", skriver Eurogamer. Detta eftersom Xbox 360 och Playstation 3 tillsammans står för en potentiell 2,3-miljardersmarknad i amerikanska dollar räknat. Detta kan jämföras med MMO-marknaden till pc som beräknas vara värd cirka 2 miljarder dollar. Skillnaden som gör de båda konsolerna "överlägsna" är dock att medan pc-marknaden har stenhård konkurrens så är onlinerollspelandet så gott som oexploaterat på konsolmarknaden.

Ett annat argument Turbine har för att utveckla ett konsol-MMO är att nästan alla genrer har övergivit pc till förmån för konsolerna. Även sådant som "djupa sportsimulatorer" och FPS-titlar har hittat sig ett hem på konsol, där de nu säljer betydligt bättre än vad deras motparter på pc gör. Att ta även onlinespelen till konsol är därför ett logiskt och smart val, enligt spelstudion. Det är "bara en tidsfråga" innan majoriteten av alla onlinerollspel börjar utvecklas med konsolerna som utgångspunkt, heter det.

Tror nog inte ett ordentligt mmorpg skulle funka alls på konsol, för några knappar på handkontrollen och sen har man ju märkt att konsolerna inte klarar av mer en 16 spelare samtidigt. Dessutom kulle grafiken få lida så kraftigt, pga den dåliga hårdvara... 24/04 lol nej på alla levlar. PC har en så mycket högre level på hur duktig man kan bli så det finns inte. Sen kanske du ska försöka svara hans inlägg. 04/10 Roligaste jag hört :), krävs väl minst lika mycket träning med mus och tangentbord för att bli duktig i fps. Bara det att välja att spela med en fumlig/seg/oprecis, med dessutom få knappar på handkontroll istället för en mus och tangentbord, är ju som... 28/09 Bayonetta=/=FPS 27/09 Konsoler och PC blir ju mer och mer integrerade för varje generation, att man kan installera linux på PS3 t. ex. Såklart ett mmo kan funka på konsol, i alla fall nästa generation. 27/09 låt dom göra hur mycket mmo's de vill till konsol, så länge de inte blandar det med PC på något sätt, dvs fixar nå mmo där konsol kan lira vs pc och vi pcanvändare måste sitta och spela med nedsunkade kontroller eller något liknande. sen om spelen blir... 24/09 Hi hi...ja det kanske du har en poäng med.....det var bara jag som försökte vara lite bitter/ironisk :) 23/09 Ett sansat och mycket bra inlägg drsnap. Håller med om det mesta av vad du säger. Personligen tycker jag att det i de flesta fall är lättare att sälja konsolspel än PC-spel. 23/09 MMO kommer säkerligen till konsol. Är pcn därmed dödsdömd? Jag tror att det lär vara svårt att få ut pcn, då det alltid kommer finnas ett sug efter speltitlar till PCn i och med folks vardagliga bruk av dessa. Vad gäller MMO och spel i övrigt i jämförel... 23/09 Största problemet vad gäller MMO till konsol är den sociala delen. Kommunikationen som krävs är helt enkelt inte möjlig på konsol utan tangentbord. Och krävs det tangentbord, ja då är vi ju tillbaks på PC-plattformen fast med en spelkonsol istället för... 23/09
Skicka en rättelse