Det blev ingen #World of Warcraft-dödare av #Age of Conan: Hyborian Adventures och som följd av de stora utvecklingskostnaderna och ett sviktande antal prenumeranter får nu företaget skära ner på personalstyrkan, Var femte person kommer att få lämna företaget och det är kontoret i Norge som får ta den stora smällen.

Förutom att aktien dalade kraftigt efter nyheten gör det också att det nyligen annonserade onlinerollspelet #The Secret World försenas mer flera månader. Norska upplagan av E24 rapporterar att företaget tappade 34 miljoner dollar förra året men hittills i år har de ett skrapat ihop ett överskott på 1,2 miljoner så än så länge borde det inte vara tal om konkurs.

Det är ju just det de flesta har gjort ju, därav deras situation idag. AoC är tyvär skräp enligt mig också. Jag har återvänt 2 ggr dessutom för att ge det en ny chans. Vem som nu är sa att det är ett advancerat combatsystem kan ju bara gå o gömma sig.... 30/09 Helt onödig kommentar!!!!!! Du dra nåt gammalt över dig va. Gillar du inte spelen så ta och spela dina skitspel istället.:down: 30/09 Trist, när det är så få nordiska spelstudios som levererar bra titlar. Man borde hissa istället för att dissa så deras kommande titlar går bättre och i sin tur blir bättre. Finns snart inget kvar att vara stolt över! Aja, hoppas dom rycker upp sig och... 30/09 Gillade combat systemet i aoc skarpt: det som fick mig sluta var istället alla tråkiga laddningstider, osammanhängande spelvärld, dålig variation på items ... och blizzards mer öppna och genomtänkta mmo med bättre crafting system, flyingmounts osv:) 29/09 Neeej! Jag vill ha Secret World nu! 29/09 För 10 miljoner som betalar 100kr i månaden gör inget för Blizzards ekonomis stabilitet? 29/09 Varför måste alla online spel vara WoW dödare för? 29/09 Ja så e ju ett sett att se på det. Eller är det helt enkelt så att dom som tycker det är ett skitspel inte klarar av så avancerat combat system. Blizzard kommer väl inte heller gå i konkurs men de är ju inte tack vare wow, snarare höjdare som starcraft... 29/09 Att leva i Norge är ganska dyrt. Utvecklarna av Darkfall Online flyttade från Norge till Grekland och en av anledningarna var att det blev billigare omkostnader. 29/09 Synd, verkligen. Jag hoppas fortfarande på att The Secret World blir bra, men med mindre folk så minskar ju tyvärr chansen för att så blir fallet. 29/09
Skicka en rättelse