#Square Enix-chefen Yoichi Wada säger att företaget räknar med att sälja uppemot sex miljoner kopior av #Final Fantasy XIII, när det efterlängtade rollspelet har premiär i slutet av året (i Japan) och till våren i väst. Detta säger Wada i en Kotaku-artikel, där han också säger att storspelet #Dragon Quest IX hittills sålt 3,7 miljoner exemplar bara i Japan. Och om sex miljoner exemplar av senaste Final Fantasy-titeln kan verka mycket, kan det jämföras mot att förväntningarna på senaste Dragon Quest-äventyret ska spränga femmiljonersvallen redan innan året är slut bara i Japan.

Nåväl. Final Fantasy XIII släpps den 17 december i Japan exklusivt för Playstation 3. I Nordamerika och Europa får vi vänta till våren nästa år, och här släpps också en Xbox 360-version av spelet.

Det finns mycket fler scener i FFX än den berömda skrattscenen som är pinsamma. Men tycker att det är bra att de har gått till tillbaka till det klassiska stridsystemet i FFXIII. Ser inte något förhinder över att de skulle kunna sälja över 6 miljoner... 03/10 Do not want men säljer dom en remake på FF8 säljer dom 1 eller 2 ex till mig. 02/10 och jag är torsk på FFX systemet "smaken är som baken", men det bör tilläggas att jag spenderat ca 500-600 timmar av mitt liv på det spelet;) funderar på att ta min årliga FFX maraton i väntan på 13 02/10 ot Varför hatar alla FFXII (12) för? Jag tycker spelet är grymt jävla bra. Sköna strider enligt mig (det är väl dessa många ogillar) Storyn är bra om väl lite annorlunda. ej typiska rädda världen story som de flesta FF spel vilket jag gillar. 1000ggr... 01/10 jag länktar till den dagen jag håller detta spel i handen 01/10 @preed det är inte garanterad simultan release på båda plattformar. 360 versionen har inte ens påbörjats ännu utan dom börjar fila på den efter releasen av den japanska utgåvan. men visst det borde vara ett relativt litet fönster mellan de två då det... 01/10 Den scenen är skön ju. Enda pinsamma är att skratt-ljudet tar slut innan skrattet på bilden. :P Pinsamma scener FTW, då blir karaktärerna mänskligare :) 01/10 Darkside8: Finns det någon som gillar överentusiastiska japanofiler/weaboos mer än de själva? :D 01/10 Yeah när jag såg en 7 minuter lång trailer på spelet idag kunde jag av någon anledning bara tänka "Det här spelet kommer ha en massa pinsamma stunder i sig precis som när Tidus och Yuna skulle skratta tillsammans...". Kommer köpa det ändå p.g.a det är... 01/10 Preed: Hehe, annorlunda kultur. DQ-serien är grymt mycket mer japansk än vad FF-serien utvecklats emot sedan Super NES-tiden. Jag har själv börjat få svårare och svårare för allt puttenuttigt manga-gull i japanska spel på senare år... men en soft spot... 01/10
Skicka en rättelse