Medan söndagssteken attackeras av dina magsafter och hjärnan gör sitt bästa för att förtränga almanackans obarmhärtiga framtåg mot en ny måndag summerar vi de nyheter som har diskuterats mest i veckan.

Den första är bara lite halvt spelrelaterad, lite som det svaga släktskapet med en tremänning. Det ska nämligen [n=34781 bli film] av Warhammer 40K-världen och som gamer vill jag ju påstå att #Relics framgångar är en bidragande orsak.

#Valve har sedan stormen kring den raska #uppföljaren lovat nytt material till #Left 4 Dead och [n=34799 lanseringen] av Crash Course i veckan blev både väl mottagen och kryddning i såret.

Det publiceras inte en nyhet om #Modern Warfare 2 som inte får ett tvåsiffrigt antal kommentarer och det spås att bli en av höstens storsäljare, om inte den största. Om du tillhör skaran som vill testa innan du köper får du dock vänta till efter släppet, i veckan meddelade #Infinity Ward att de har för [n=34806 mycket att göra] med fullversionen för att mecka ihop ett smakprov.

Suget efter #Star Wars: The Old Republic är stort så när #Bioware annonserade att de [n=34809 söker betatestare] tog det inte många minuter innan deras webbservrar fick dödsångest och låste in sig i en garderob. Än verkar det dock inte försent att registrera sig.

det blev ingen flygande start för Aion

På tal om servrar fick #Aion ett [n=34815 par nya] i veckan, vilket behövdes. De flesta massiva onlinerollspel har problem med datorkapaciteten vid lanseringen och den bevingade titeln var inget undantag. Det har också gjort det svårt för vår recensent att få tillräckligt med speltid men den som väntar på något smarrigt...

Veckans mesta snackis blev blågul efter att #Dice släppte en [n=34824 fläskig rulle] från #Battlefield: Bad Company 2. Den första titeln med dåligt sällskap blev ju konsolexklusiv men uppföljaren släpps även till pc så självklart fick den gamla "blä för förstapersonspangare på konsol"-diskussionen ett nytt liv i tråden.

Vråååååååååååååålmånga polygoner

Bildsköna #Gran Turismo 5 har hittills hållit sig undan vårt bildarkiv men i veckan fick vi tag i ett par [n=34829 rejäla skärmdumpar] som fick speltummarna att spritta på Playstation 3-ägare. Frågan är nu bara när det släpps, "mars i japan" säger inte så mycket om när Europa får bränna #Polyphony-gummi.

Medan jag sitter och håller tätt med #Dead Space: Extraction får vi veta att #Dead Space 2 är [n=34836 i görningen]. #Electronic Arts sa i efterhand att släppet av det första spelet inte gick riktigt så bra som väntat men med varumärket etablerat gissar vi att uppföljaren kan göra bättre ifrån sig rent ekonomiskt.

Att Milla Jovovich [n=34837 återvänder] för en fjärde Resident Evil-film fick ett blandat mottagande, vissa tycker att det räcker medan andra ser fram emot Afterlife som projektet döpts till. Att den frekventa fängelserymmaren Wentworth Miller ska göra rollen som Chris Redfield kan vara en bidragande faktor.

Vi har testat, du har testat, alla testar Risen!

Efter buggstrul som gav många att en bitter smak av #Gothic 3 fick #Piranha Bytes till slut [n=34839 demot] av #Risen. Trots att det återstod problem för vissa var det många som fick ett smakprov, vilket smakade sött och surt beroende på vem du frågar. Vi gillade det skarpt och gav det en fyra.

Det finns filmer som blir bra spel men det är mer sällan spel blir bra film. Skeptismen inför [n=34854 planerna] att ta #Spore till biosalongern är därför befogad, speciellt när det är en titel som bygger på vad du själv skapar.

I veckan som kommer blir det bland annat recensioner av #Fifa 10, #Section 8 och #Dead Space: Extraction, för att bara nämna några. Fram till jul räknar vi med att publicera minst ett test varje dag, så häng med!

Skicka en rättelse