#Sony-chefen Jack Tretton säger i en Forbes-intervju att Sony tar mer risker än #Nintendo, och att "The Big N" bara tänker på pengar. Dessutom har #Microsoft mer pengar än Gud, tydligen. Vad nu Gud ska med pengar till.

Nintendo vet vad de är bra på och håller sig till det. De levererar en casual, ungdomsinriktad underhållningsupplevelse och de tjänar pengar. Deras lönsamhet är deras huvudfokus. Jag tycker att det är avundsvärt.

Och vad hade Tretton att säga om Microsoft och deras Xbox 360 då?

Jag älskar deras pengar. Jag menar, de har mer pengar än Gud. De har råd att vara mer tålmodiga. Vi [Sony] är mera vinstdrivna. Vi är intresserade av att få tillbaks pengarna vi investerar inom en relativt kort tidsperiod. Jag tror att Microsoft är villiga att satsa via en mycket brantare uppförsbacke när det gäller just lönsamheten.

Så vad är egentligen Sonys position i detta konsolkrig?

Vi tycker om att se oss själva som någonstans i mitten. Vi har inte obegränsat med pengar, vi attraherar mer av en massmarknadspublik och vi är villiga att ta lite flera risker än en konkurrent som Nintendo. Vi skulle vilja påstå att omständigheterna då Playstation vinner är bäst för denna industrin eftersom vi har ett märke som är välkänt världen över - bland såväl unga som gamla, män och kvinnor - samtidigt som våra konkurrenter tenderar att vara begränsade till antingen vissa områden eller särskilda konsumentgrupper.

Japp, där har ni det. Helt klart flera roliga citat som kommer inspirera till glada eller arga nyhetskommentarer. Det är sannerligen härligt att vara nyhetsskribent när flera av spelbranschens viktigaste aktörer regelbundet kommer med uttalanden av denna typen. Just Jack Tretton är visserligen långt ifrån Molyneux- eller Kutaragi-klass än så länge, men det verkar som han jobbar på det...

I finanskrisens tecken har Gud frågat Microsoft om ett lån på ett par miljarder så han har råd att fortsätta utföra under och vara Gud..? 09/10 har gud dollar eller yen? 09/10 Eh, självklart gillar jag olika spelserier, genres och liknande olika mycket. Det är fullt naturligt och en ren smaksak. Vad jag däremot INTE har några särskilda preferenser för är olika konsolmärken och liknande. Det var så jag menade. :) Ett bra spel... 08/10 Alltså vad menar han med att VÅGA chansa? De tar Nintendos fungerande motioncontroller som säljer som smör och gör en kopia.... Kanske har chansat så mkt att pengarna är slut redan och i ett desperat sista försök gör ett vinnande concept? (som ändå komm... 08/10 Roligt uttalande? Check. Korkat uttalande? Vem bryr sig... 08/10 Riktiga gamers är plattformsoberoende. Vi spelar de spel vi tycker om, oavsett om systemet är bra eller dåligt. 08/10 Det stämmer nog säkert på dig och dina kompisar. men ICKE på Sebbe Lind! 08/10 Lögner. Som skribent är du bara tvungen att säga att du är opartisk annars är dina recensioner värda noll. Alla vi som vet något och bryr oss alls om videospel väljer någon sida. 08/10 Som jag skrev i nyheten... som nyhetsskribent har jag saknat såna här uttalande från högt uppsatt branschfolk på sistone. De gör mitt jobb så ofantligt mycket roligare. :D I övrigt väljer jag inte sida åt något håll. Det finns chefer, utvecklare och så... 08/10 Då borde väl alla ha mer pengar än gud. Korkat uttal. 08/10
Skicka en rättelse