Häromdagen kunde vi rapportera (enligt Los Angeles Times) att #Electronic Arts-studion #Visceral Games (#Dead Space, #Dante's Inferno) jobbar på ett spel om Jack Uppskäraren - även om inget officiellt ännu bekräftats från EA-håll. Nu skriver spelsajten Destructoid att "källor" bekräftat för dem att spelarna kommer få ikläda rollen som Jack Uppskäraren i egen hög person.

Men att, som verklighetens herr Jack, gå runt och slakta prostituerade i 1800-talets London tedde sig väl aningen för magstarkt, så därför har utvecklarna satsat på historierevisionism i samma anda som i Dante's Inferno (Dante var poet, ingen krigare!). Spelets Jack the Ripper beskrivs som en övernaturlig spelhjälte som räddar oskyldiga människor från demoner, vampyrer och annat ondskefullt. Han kommer dessutom ha någon slags färdighet att sakta ned tiden. Monstren i spelet beskrivs som en blandning från det vi sett ur just Dead Space och Dante's Inferno.

EA:s Jack Uppskäraren-spel är fortfarande obekräftat av utgivaren, även om alla uppgifter från trovärdiga och oberoende källor spär på sannolikheten att titeln är äkta. Själv hade jag hoppats på ett mer historiskt korrekt spel där man, istället för att spela som Jack Uppskäraren, kanske hade fått i uppgift att försöka leta rätt på en av historiens mest ökända och kallblodiga seriemördare. Istället reducerar EA honom till en övernaturlig flumgubbe som lika gärna kunde ha hetat något annat.

Vad tycker du om historierevisionismen i spel som Dante's Inferno och Jack the Ripper-titeln, och än viktigare, tror du spelet blir bra?

Vilket härligt spelkoncept.... inte. "Jag vet en spelidé, vi skapar ett spel där Barac Obama är torghandlare".... Varför Jack och inte vem fan annars som helst? Det här blir ett totalsäkert ickeköp. 10/10 Hmm, dom borde gjort lite Thief+Hitman istället 09/10 Förkastligt och fantasilöst, ungefär som Dead Space men det hade iaf spår av smak. Dante hade dom kunnat göra intressant om du fick spela som poet och ett ripper-ish spel där du skall hitta en mördare hade kunnat vara kul men det här känns som ett ytter... 09/10 Haha du gjorde min morgon. Tycker inte heller att det låter så värst upphetsande storymässigt. Dantes inferno kunde jag köpa, men det här känns lite väl ogenomtänkt. 09/10 Efter att ha sett gameplay från Dante's Inferno och hört detta hoppar jag nog dessa titlar. Om man ska försöka tänka positivt så kan det kanske vara så att man som Jack ska gå runt och döda diverse glädjeflickor i London som karaktären fått för sig är... 09/10 Jag gick med på Dantes Inferno, att dom gjorde om storyn ,mest för att det på nåt vis fruktansvärt löst var baserat på 2 eller 3 saker från historian. Men att göra om Jack the Ripper till en hjälte? Till en frisk hjälte som räddar folk och inte ens döda... 09/10 Usch vad löjligt detta lät. Här hade man hoppats på ett mer historiskt korrekt spel med någon möjlig twist för hålla det hela intressant och så får man detta kastat på sig. Hoppas verkligen att detta inte är sant och att vi faktiskt får ett mer trovärdi... 09/10 Det är inte allt tydligen så äger han ett stort företag vid namn Jacktech och har en stor grotta som kallas för Jackcave där han förvarar sina hjälp medel som han använder för att hålla Londons gator säkra från brottslingar och horor. Han ska också ha... 09/10 Så nu går han från seriemördare till historisk hjälte? Herregud. 09/10 Någon har en förvrängd syn av världen. 09/10
Skicka en rättelse