#Gearbox Software-chefen Randy Pitchford säger i en intervju hos MaximumPC att #Valve "utnyttjar" små utvecklare eftersom han anser att spelhuset tar en större andel av inkomsterna än de borde.

Steam gör det enklare att köpa spel. Men som person i den här industrin så litar jag inte på Valve. Det skulle vara mycket bättre om Steam vore sin egen verksamhet. Det finns så mycket intressekonflikter att det är häpnadsväckande. Det är faktiskt väldigt, väldigt farligt för resten av industrin om vi låter Valve vinna. Allt jag säger är att Steam inte är svaret. Steam hjälper oss som konsumenter, men det snappar också åt sig mycket pengar, och Valve exploaterar mängder av människor på ett orättvist sätt. Valve tar en mycket större andel [av inkomsterna] än de borde för den service de tillhandahåller. Det är exploatering av en hel del mindre personer [studios]. För oss stora studios däremot kommer vi att sälja exemplaren och det löser sig ändå.

Tycker du att Pitchford har någon grund för det han säger, eller snackar han direkt ur nattmössan? Gearbox nästa spel, actiontiteln #Borderlands, släpps den 23 oktober denna månad. De som vill spela pc-versionen får dock vänta en vecka längre.

http://www.gamasutra.com/php-bin/news_index.php?story=25595 Tycker det är rätt intressant att det finns så många som vet exakt vad som pågår och hur det går till bakom ridån. (om små utvecklare) 12/10 Det finns en likvärdig tjänst som heter Impulse som jag hittils tycker är en bättre tjänst än Steam. Det tråkiga är att det inte finns så många spel än, men det kommer tror jag, mycket snyggare gränssnitt och ett bra kopieringsskydd :) http://impulsedri... 12/10 Förr så var det coolt med förpackning, då spel kom ut med pappkartong och manual lika tjock som en skönlitterär bok lägg till kartor och planscher. Ja det var tider det.. idag så är det en plastförpacking med en 1 sidig manual i princip.. nä hellre slip... 11/10 Förr så var det coolt med förpackning, då spel kom ut med pappkartong och manual lika tjock som en skönlitterär bok lägg till kartor och planscher. Ja det var tider det.. idag så är det en plastförpacking med en 1 sidig manual i princip.. nä hellre slip... 11/10 ZZZZZZzzzzz 11/10 Jag som kund är nöjd med valve, skiter i resten! 11/10 Tvärtom. Steam behöver betala för även Valves utgifter, och om det går dåligt för Valve, går det dåligt för Steam. Båda scenarion kan alltså inträffa. 11/10 Är det bara jag som föredrar att köpa mina spel i kartong? Då har man något att fylla ut bokhyllan med och de ser för det mesta rätt okej ut. Steam tar ifrån all den glädje man känner när man sliter upp den skyddande, men ack så tunna plasten, när den... 11/10 Steam är valfritt. Vill utvecklare inte ha sitt spel där så behöver dem inte ha sitt spel där. Vill dem att Valve gör PR för dem via Steam och distribuerar det via Steam så får dem ju betala priset för det. 11/10 Jag gillar steam. Köper i princip alla mina nya spel därifrån, äger så många som 90 spel enbart på steam nu. Och vem fan vill ha kartonger nu för tiden? sån skit tar bara plats. Det enda jag inte gillar dock är prisskillnaden. Oftast är steam dyrare och... 11/10
Skicka en rättelse