För några veckor sedan kunde vi rapportera indikationer på att ett nytt Planetside-spel är i görningen. #Sony har visserligen inte gått ut och bekräftat något officiellt sedan dess, men när nu Sony Online Entertainment-chefen John Smedley dedikerar ett helt blogginlägg om vad "Planetside Next" betyder för honom så verkar det onekligen som att en uppföljare är på väg.

Med Planetside Next, skriver Smedley, får utvecklarna chansen att fånga essensen av allt som var kul med det första spelet och göra det betydligt bättre. Enorma, storskaliga slagfält med hundratals spelare i strid samtidigt utlovas såklart, plus bättre tempo och "awesome graphics". Utvecklarna verkar också medvetna om att Sanctuary-konceptet inte funkade så bra som tänkt och det är säkerligen något som kommer ändras till den förmodade uppföljaren.

När Planetside dök upp 2003 var det en pc-exklusivitet. Det återstår ännu att se vilket eller vilka format som tvåan hamnar på, och när.

Hehe , 1an var mitt första mmo.. Det var riktigt grymt... vill jag minnas iaf :P 13/10 Missförstå mig inte, jag älskar att spela en runda TF2 då och då, men grafiken är inget av spelets starka sidor =) 13/10 fasiken.. nu blev man ju sugen på att lira lite planetside igen :) Dom har väl slagit ihop ett par servrar nu väl, så vill man hoppa in å lira så är det lite mer koncentrerat med folk på de servrar som fortf rullar afaik :) 13/10 Eftersom det är Sony som är utgivare, så tvivlar jag på 360 release. 13/10 Eller när man stred in i det sista då ens bas blivit invaderad av 100-tals fiender, och man flytt ner i källaren för att skydda huvudterminalen från att bli hackad. Riktigt mäktigt var det. 8) 13/10 Ah planetside, vilka minnen, fetare strider fanns inte än när man va 100vs100vs100 på ett o samma område :) Hoppas bara dom löser problemet med att man aldrig vann nått, striderna pågick i all evighet utan att någon sida vann, plus att det blev lite tri... 13/10 Skulle knappast påstå att grafiken i TF2 suger. Den är inte realistisk om det är det du åsyftar men betyder det att den är dålig? De har en otroligt välgjord och detaljerad grafik som är långt mer avancerad än många andra spel som släpps idag. Ang. nya... 13/10 Lyssnar de bara på fansen så kan detta bli hur bra som helst :) 13/10 Tror knappast WoW och Planetside kommer locka samma spelare, och om de gör det, så kommer de att spela bägge spelen ;) PS1 var iallafall MYCKET olikt WoW på alla sätt och vis. 13/10 Ta 5 polare, attackera random bas och sen bara invänta att bli slaktade av 50 pers. Satan så jag längtar. 13/10
Skicka en rättelse