I en Washington Post-artikel vänder sig den amerikanska #Nintendo-chefen Reggie Fils-Aime mot #Sonys nyligen lanserade PSP Go, och frågar sig till vilken målgrupp maskinen egentligen vänder sig till.

Jag har den högsta respekt för alla våra konkurrenter, men det är också intressant att försöka svara på konsumentfrågan "vad tjänar jag på" med den produkten.

Anledningen till Fils-Aimes retoriska fråga är de skillnader mellan vanliga PSP och den nya varianten - skillnader som inte alla tycker är till det bättre. Bland annat har Sony fått kritik för att skärmen är mindre, att vissa äldre tillbehör inte är kompatibla och att man inte kan köra spel via UMD-skivor på PSP Go.

Vad tycker du om skillnaderna mellan PSP och PSP Go, och vilken version föredrar du?

Min 3004 slim duger bra. 15/10 Med en litet mindre skärm så kanske det inte blir fullt så pixligt som vissa spel blir på en vanlig PSP - om det nu blir så (teori). Dock så finns inget spel jag någonsin kört på PSP i digitalt format (PSN), vilket gör att jag trotts att min PSP 2000... 14/10 Fördelen med PSP Go? Den är ju betydligt mindre och lättare att få ner i en ficka: http://www.gamexao.com/wp-content/uploads/2009/05/go-vs-slim.jpg Tycker det är lite onyanserad bashing över det här med skärmen. Visst skärmen är lite lite mindre men det... 14/10 Mindre skärm! :( Hur stor skillnad är det egentligen mellan modellerna? 14/10 När jag först såg pspgo, trodde jag det skulle vara en budget variant. För vad annars ska man anta när de tar bort funktionen och gör skärm mindre? De positiva effekterna som längre batteritid och mindre vikt får väll sony ändå halvt gratis när de just... 13/10 Dubbel batteritid, enough said. Nä, men seriöst. Jag tycker denna konsolen passar sig utmärkt för en marknad som riktar sig till on-the-go intresserade personer, särskilt om man inte redan äger en PSP. 16GB Flashminne med plats för memorysticks, blue-to... 13/10 enligt vissa som har testat psp go så ska den vara mer ergonomisk än den gamla versionen. Sen att man inte kan spela umd spel med den kan man ju inte kritisera den för. sony fortsätter med dem gamla pspn just för dem som gillar umd, så man väljer det... 13/10 Själv gillar jag idén med att allt är digitalt. Sen är den snyggare också. 13/10 Huvudet på spiken, käre Nintendogubbe. 13/10 Helnöjd med PSP 2000, själv föredrar jag fysiska exemplar av mina spel framför digitala. Roligare att kunna visa sin spelsamling som man har i bokhyllan. 13/10
Skicka en rättelse