Sam Raimi är något av en ikon hos skräckfilmsälskare - det blir lätt så när man både regisserat och skrivit filmer som Evil Dead och Evil Dead II. Även tre Spider-Man-filmer har hunnits med, vilket nog inte undgått någon. I en MTV-artikel berättar i alla fall Raimi mer om den kommande Warcraft-filmen som han ska regissera, och han avslöjar bland annat att han har Robert Rodat, manusförfattaren bakom Saving Private Ryan, ombord för att se till att filmen får en vettig handling.

Fokus verkar ligga på en helt nyskriven historia som är fristående från alla Warcraft-spel.

Vi vill vara väldigt trogna mot spelen... mot Horde och Alliance och mytologin som tar plats i spelen och arketyperna som de presenterar. Vi försöker hitta kriterium i spelen för att göra den [filmen] precis och äkta och avbilda ett eller några av de områden som porträtteras i spelen med så mycket noggrannhet och autenticitet som möjligt. Men samtidigt låter vi vår manusförfattare, Robert Rodat, skapa en nyskriven handling som ryms inom denna värld och som ska kännas som ett World of Warcraft-äventyr.

Rodat säger också att han aldrig jobbat med en filmatisering av ett spel tidigare, men enligt Raimi valdes han ändå tack vare att han är duktig på att skriva starka karaktärer. Vad tror du om den kommande Warcraft-filmen... har den bättre förutsättningar att lyckas än många av de andra tv-spelsfilmatiseringar som ofta slutar i praktfiasko?

WoW är ju lättsam slapstick-fantasy som kopierar/driver med fantastygenren och to.m nutida teman/personer.. Är man ett fan av spelet borde man väl knappast vilja ha en regissör så som Guillermo del Toro och få något som är precis raka motsattsen, dvs... 15/10 Lär bli en hyfsad film med våld men utan gore som spelen, storytn kommer ju rymmas inom Warcrafts story inte ändra den det ska kännas som ett Warcraftäventyr helt enkelt. Blir säkert en massa halvkassa karikatyrer som hela Warcraft är byggt på sedan WC2... 14/10 Denne killen har verkligen noll koll.. 14/10 Ja WoW är ju "riktigt brutal fantasy". Verkligen. WoW får Fallout att se ut som barbie-dockor. 14/10 ?!?!??!??!?!???!!?!?!???!??!?!!?!?!??!??!???!?!? 14/10 Bruce Campell Ska fasiken ha en huvudrollen. Bruce är bäst. 14/10 Raimi har ja varit med och producerat 30 Days of Night, vilken var sjukt blodig, så även han kan nog göra "våld". Kom precis på att han var ju med och producerade Xena också, där har vi erfarenheten av fantasy också:) 14/10 Filmen kommer att floppa.. iallafall hos dem som är 12 år+. Jag lägger oxo min röst på att Del Toro skulle göra den, så det blir riktigt brutal fantasy av det hela... inget fjantigt "spiderman, sagaon om ringen" skit. 14/10 Hoppas dom lyckas. Även om jag tycker själva spelet har blivit mer och mer fail efter sitt första år, så hoppas jag endå att filmen blir lyckad 14/10 Håller filmen samma kvalité som de korta CGI-filmerna dom gör, well... Wow! 14/10
Skicka en rättelse