#Dante's Inferno väntas ut nästa år till pc, 360, PS3 och PSP men nu inför E3 tvekar inte #EA med att bombardera oss med information. Dantes Inferno drivs av samma motor som #Dead Space (och utvecklare, #Visceral Games) och kommer erbjuda som minst 60 bilduppdateringar per sekund. Spelet bygger som nämnts ett otal gånger på Dante Alighieris "Den Gudomliga Komedin" och dess olika nivåer i helvetet. EA benämner spelet som västvärldens definitiva syn på livet efter döden, då enligt Alighieris verk.

En portabel variant

En statisk elefant

Två vapen kommer erbjudas i spelet, lien som man erhållit från Döden samt det Heliga Korset som tillåter dig att samla in själar och energier från fiender. En ofantlig mängd snack om hur vackert, responsivt och actionbetonat spelet är följde även med men allt sådant har vi hört förut om alla spel. Spana istället in bilderna som följde med, antingen till de maffigare formaten eller till psp.

Hur viktigt är egentligen 60 fps och hur många spel brukar hålla de nivåer som utlovats?

<img src="http://www.fz.se/bilder/_img.php?i=95124&w=450&h=132&s=0&f=0&a=k2NGM3MjU5MT"></img>
Det här är en del av vår bevakning av spelmässan E3 2009. Klicka för att läsa nyheter, bloggar och se på bilder och film från spelen på mässan.

Skicka en rättelse