En av de största överraskningarna på #Microsofts presskonferens var onekligen projektet Natal. Natal är en helt ny satsning på att göra dig till kontrollen i spelen, istället för en vanlig handkontroll. Genom flera teknikdemonstrationer visades prov på hur man spelade spel, bläddrade i menyer och styrde spel och program med röst och rörelser - helt utan handkontroll. Prominenta personer som Steven Spielberg och Peter Molyneux var uppe på scen för att tala om den revolutionerande teknologin.

Medan tidigare kameror, handkontroller och liknande endast kunnat känna av rörelser i 2D känner Natal av rörelser i full 3D. Det svarar på tilltal och märker till och med skiftningar i tonen på rösten. Mot slutet av Natal-visningen visade bland annat Molyneux upp pojken Milo som (vad det verkade) hade en helt vardaglig konversation med den som spelade. Milo kunde känna igen personen han pratade med, lyssnade på vad hon sa och reagerade därefter.

Natal känns onekligen smått sci-fi och eliminerar helt och hållet nyttan av en handkontroll. Programmet kommer att funka till alla vanliga Xbox 360-maskiner och kommer säkert tilltala en hel människor som tidigare avskräckts ifrån "komplicerade" tv-spel.

Nedan filmen som presenterade Natal.

[video=3171]

<img src="http://www.fz.se/bilder/_img.php?i=95124&w=450&h=132&s=0&f=0&a=k2NGM3MjU5MT"></img>

Det här är en del av vår bevakning av spelmässan E3 2009. Klicka för att läsa nyheter, bloggar och se på bilder och film från spelen på mässan.

finns många typer av spel som natal kommer suga på. tillex gears of war typ spel.. hur i H-E ska man kuta å ta cover å skit med natal? å nog kommer natal rensa upp vardagsrums bordet. man måste ju möblera om hela rummet för att använda skiten. all denna... 30/11 Dom kan väl i alla fall göra ett klipp där dom inte slänger in massa fuskklipp. Folk kommer bara bli så extremt besvikna när dom inser att det inte kommer vara som på klippet. 29/11 Förstår inte varför vissa här inne tror att vanliga spel med kontroller kommer försvinna för Natal kommer in i bilden. Det är ju bara ett tillägg, och perfekt till partyspel, workout lir och sådant. Vissa verkar även tro att den gamla kontrollen slutar... 09/06 Jag kan nog dra paralleler mellan detta och Nintendos Dual-Screen då man antagligen kommer få se specifika spelmoment som utnyttjar just detta. Det blir förmodligen ingen bakåtkompatibilitet dock, sen så blir det ju nog bara vissa spel som inkluderar... 03/06 Detta måste ses som årets flopp! Det är inget hot för Nintendo överhuvudtaget, känns bara löjligt att stå upp och flaxa med ben osv.. 02/06 Tror det kan bli bra. Nintendo har få rena motionsense-spel (wii sports, warioware etc) som förvisso är riktigt kul. Sedan finns det massor av halvmesyrer där motionsense endast förstör. Det fina med Xbox 360 med natal är att man kan ha vanlig hederlig... 02/06 can you say.... eyetoy-ripoff? 02/06 "- Vi vill försöka nå platsen där planet var när man senaste hade kontakt med det. Vilket är ungefär 120 mil nordöst om Natal, säger Jorge Amaral, talesperson vid brasilianska flygvapnet till Globo tv." Från Expressen. Kallt av Microsoft att släppa "Nat... 02/06 AHH skynet snart tar xboxen och bombar oss.:) 02/06 Men orka, vill man hålla på med sådant så får man ta och köpa ett Wii. Varför var filmen så creepy btw? 02/06
Skicka en rättelse