Via nya tjänsten Zune Marketplace (som ersätter Video Marketplace) kommer även vi svenskar hädanefter att få ta del av nya filmer och serier. #Microsoft utlovar filmer i högupplösta 1080p och möjligheten att streama dem istället för att ladda ner. Detta eftersom företaget tidigare fått klagomål om att filmerna varit i för dålig kvalité, och att det tagit för lång tid att få hem dem. Zune Marketplace har fortfarande inget officiellt datum, men dyker upp någon gång i höst.

<img src="http://www.fz.se/bilder/_img.php?i=95124&w=450&h=132&s=0&f=0&a=k2NGM3MjU5MT"></img>

Det här är en del av vår bevakning av spelmässan E3 2009. Klicka för att läsa nyheter, bloggar och se på bilder och film från spelen på mässan.

Jag har läst att det i snitt skulle krävas ~8Mbit downstream för max kvalitet sen, så med det i åtanke kan nog bilden bli rätt vettig iaf. Lite snabb räkning utan felkontroll etc skulle nog en 2timmars rulle i så fall motsvara ~7.2GB, vilket med en vett... 03/06 Det beror på hur bra de mastrar filmen. Det finns flera blu-ray filmer med kass kvalite. Faktum är att många HD-DVD filmer höll högre kvalite i början. Idag kan man förstås säga att de flesta blu-ray filmer håller väldigt hög kvalite men det finns undan... 02/06 mm precis blu-ray kommer aldrig att bli gammalt så köper du en blu-ray då kan du använda den hela livet:P 02/06 så sant, blu-ray kommer alltid ha den högsta möjliga kvalitén på bild och ljud. 02/06 Det finns väl inga regler för hur stort utrymme en film tar på en Blu-ray? En del är ju närmare 50 GB. 02/06 Du vet att du kan hyra om du har t.ex digital-tv eller via en videobutik. Det man INTE får glömma är att dom har bara gått ut med att upplösningen är 1080p. Det säger INGET om kvalitet, det kanske är 1080p upplösning men med kvalitet som en videokasett.... 02/06 Misstänker att det blir som med alla andra tjänster, materialet i tjänsten är olika för olika länder, dvs vi i sverige kan INTE räkna med att få streama senaste lost avsnittet samtidigt som dem i USA. :( 02/06 Nej, du streamar dem till XBox 360. Fast 1080p stream lär kräva en del bandbredd för att få bra kvalite. Gör de avkall på bandbredden så blir kvaliten lidande. 02/06 Tja, de visade ju "the dark knight" så helt gamla filmer är det ju ej... 02/06 Måste man ha en Zune då lr och är det bara rätt så rätt så gammla filmer och litet utbud som på amerikanska itunes?. 02/06
Skicka en rättelse