Så lyfte de då till slut på locket till #Splinter Cell: Conviction. #Ubisoft lyckades med konststycket att hålla knäpptyst om Sam Fishers nästa äventyr i nästan två års tid. Men i samband med E3 2009 är det alltså dags för en busfärsk inblick i vad utvecklarna pysslat med på sistone och det levereras i form av två filmer (en trailer och en ingame-film - båda finns längst ner i denna nyhet) och ett par bilder.

(underst) Sam Fisher tränar sin Bee Gees-pose. Stayin' aliiiiiive!

I ingame-filmen berättar Maxime Béland, creative director, om de ganska stora förändringar som spelet genomgått under den långa tystnaden. Actiondelen ser ut att ha fått betydligt mer utrymme: aggressiva anfall, spektakulära händelser och högre tempo är vad som står på den omgjorda menyn. Men givetvis spelar smygandet fortfarande en betydande roll.

De första uppgifterna under gårdagkvällens presentation talade om Xbox 360-exklusivitet. Så blir inte fallet - spelet släpps till Windows och Xbox 360 någon gång i höst.

[video=3177]
[video=3180]

<img src="http://www.fz.se/bilder/_img.php?i=95124&w=450&h=132&s=0&f=0&a=k2NGM3MjU5MT"></img>
Det här är en del av vår bevakning av spelmässan E3 2009. Klicka för att läsa nyheter, bloggar och se på bilder och film från spelen på mässan.

Skicka en rättelse