E3-mässans stora presskonferenser är avklarade och vi kan konstatera att de tre konsoltillverkarna har en gemensam agenda för framtiden - rörelsekänslig styrning. Under #Sonys presskonferens avslöjade företaget sin idé kring det här med att styra spel med kroppen. Eller en rörelsekänslig kontroll som samarbetar med Playstation Eye, för att vara exakt.

Den ännu namnlösa mojängen läser av dina rörelser i realtid och en livedemonstration visade hur det fungerar i olika sammanhang. Racketsporter, shooters, pussel och byggande, strategi, skrivande, ritande, att skjuta pilbåge med mera visades upp. Presentatören lovprisade förstås manickens förträfflighet och exakthet, men Wii har lärt oss att vi nog gör klokt i att testa själva innan vi lyfter dylika styrdon till skyarna. När maskinen kan tänkas dyka upp i färdigt skick sades det ingenting om.

Tidigare i veckan har både #Nintendo och #Microsoft presenterat rörelsekänsliga styrdon. Nintendos Wii MotionPlus har varit känd i ett års tid och den lyftes fram ganska mycket under företagets presskonferens häromkvällen. Den når svenska butiker den 12 juni.

Microsoft [n=33065 överraskade samtliga med Natal], en kontrollmetod för Xbox 360 som saknar fysisk kontroll. En avläsningsenhet ställs vid din teve och den läser av hur du rör dig och vad du säger. Detta används sedan för att styra spel, menyer och annat. Liksom Sonys lösning är denna teknik ännu inte redo för försäljning och vi vet ännu inget om pris eller när den kan tänkas bli färdig.

<form method="post" action="http://www.fz.se/poll.fz">
<input type="hidden" name="data" value="YToyOntpOjA7czo0MDoiOGVjN2I2N2ZiZDA3NmE4YjJkOGZjZjg5YTQ5NjRiMWI5MGI0ZmU1OCI7aToxO2E6Mzp7aTowO2k6MjkxO2k6MTtpOjM4NztpOjI7aTo3OTM4O319"></input>

<input type="radio" name="q387" value="2645" checked="checked" class="form_input_radio"></input>

Wii

<input type="radio" name="q387" value="2646" class="form_input_radio"></input>

Xbox 360

<input type="radio" name="q387" value="2647" class="form_input_radio"></input>

Playstation 3

</form>

<img src="http://www.fz.se/bilder/_img.php?i=95124&w=450&h=132&s=0&f=0&a=k2NGM3MjU5MT"></img>Det här är en del av vår bevakning av spelmässan E3 2009. Klicka för att läsa nyheter, bloggar och se på bilder och film från spelen på mässan.

Rörelsekontroller har enligt mig endast fungerat i party-spel och för casual-marknaden hittills och jag ser ingen ändring på det i framtiden. Därför kommer Wii fortsätta ha tronen där, även om det kommer ett par spel som har stöd för de här nya kontroll... 04/06 är inte detta ett bevis på att Microsoft och Sony har insett att de förlorade första rundan i slaget om den nuvarande generationens konsoler? Nintendo var innovatörer med sin Wii-mote, nu tar Sony och MS efter dem eftersom de till slut har insett att... 04/06 okej jag äter upp min hatt eller nåt. Om microsoft får Natal att fungera minst lika bra som tech demon kommer deras MASS-MINORITY-REPORT-PSYKOS starta tredje världskrig. Jag vill också vifta som nån dum tysk under andra världskriget framför min tv!!!... 04/06 jag vet att playstation 3 kommer att vinna, den kommer hålla ut i 10 år till, 360:n kommer dö inom ett par år pga nu konsol från microsoft vilket dom släpper för fort och WII har brist på grafik 04/06 Wiimoten ser ut som en beta jämfört med sonys dildo. Personligen har jag slutat slänga ut pengar på Wii och håller mgi till 360n även fast jag hade föredragit Sonys kontroll. Men som sagt, gimmick är gimmick är gimmick. Vifta framför tvn håller bara på... 04/06 Visst Sony rörelsekänslig teknik är VÄLDIGT lik Wii. Men det sony visade är väl ändå det man trodde nintendo skulle leverera med Wii? Jag säger inte att Wii är dålig för det är den då rakt inte men enligt mig så är wiimoten något av en oslipad diamant... 04/06 Exakt hur kan ni tro att Sony och MS har någon chans emot Nintendo och deras Wii mote? MS och PS3 är ju bara copycats som också vill ha sin del av den nya casual marknaden. Natal verkar intressant och kan nog bli populärt men angående Sony`s uppfining... 04/06 men snälla rara barn. Radiuz har helt rätt. Sony och Microsoft har ingen chans mot Wiimoten. Alla överglorifierar sig alltid för att sälja skiten som TVshop. typ denna Kontroll får slut på världsvälten! Om ni snackar rörelsekontroller så är redan kriget... 03/06 Här såg ju ps3:an klart överlägsen ut. Men till vad? 03/06 tror nog samtliga kräver mjukvara för att fungera, vissa mer krävande än andra. ps3an känner av djup via sensorn och det borde även wiimoten göra nu. tror att natal har mer limits på vad man kan göra nu när man inte har nån som helst knapp att kunna try... 03/06
Skicka en rättelse