Det var ett glatt #Microsoft som visade upp Metal Gear Solid: Rising till Xbox 360. Det talades bland annat om att "nu är Xbox 360:s spelbibliotek komplett", från Microsoft-chefernas håll. Därefter meddelades att även Playstation 3 och pc får spelet. Som inte detta var ett tillräckligt hårt slag i ansiktet, så gick Hideo Kojima även upp på #Sony-scenen dagen därpå och utannonserade #Metal Gear Solid: Peace Walker exklusivt för PSP.

Han sade dessutom att kärnteamet som var med och gjorde seriens fjärde del, #Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots, jobbade på detta spel och att Peace Walker blir den "äkta" uppföljaren i serien. Enligt Kojima själv kommer han dessutom vara djupt involverad i titeln, och ja... att döma av vad mästerregissören själv sagt så verkar det ganska självklart vilken av titlarna som han åtminstone själv verkar lägga mest krut på.

Två nya Metal Gear-spel under utveckling alltså. Vilket spel tror du själv mest på?

<form method="post" action="http://www.fz.se/poll.fz">
<input type="hidden" name="data" value="YToyOntpOjA7czo0MDoiZGIyNjdkOWUzZmEyMDQ1YmNmZGIwOTk5MzJlNzdhNjdkMGNlNTc3NSI7aToxO2E6Mzp7aTowO2k6Mjk0O2k6MTtpOjM5MTtpOjI7aToxMDY0Njt9fQ=="></input>

<input type="radio" name="q391" value="2660" checked="checked" class="form_input_radio"></input>

Metal Gear Solid: Rising

<input type="radio" name="q391" value="2661" class="form_input_radio"></input>

Metal Gear Solid: Peace Walker

<input type="radio" name="q391" value="2662" class="form_input_radio"></input>

Jag bryr mig inte, serien är överskattad!

<input type="radio" name="q391" value="2663" class="form_input_radio"></input>

Metal Gear... va?

</form>

<img src="http://www.fz.se/bilder/_img.php?i=95124&w=450&h=132&s=0&f=0&a=k2NGM3MjU5MT"></img>

Det här är en del av vår bevakning av spelmässan E3 2009. Klicka för att läsa nyheter, bloggar och se på bilder och film från spelen på mässan.

Bara det inte är lika dåligt som Portable Ops så är jag nöjd. 03/06 Men vafan... vill ha MGS på stor HDTV :( Hoppas de lägger någorlunda krut på Rising då.. 03/06 DEt största felet i nyheten ändå är att det inte är en uppföljare till MGS4, utan MGS3, vilket är åtskilliga år tillbaka i tiden, istället för fram :) (andra spelet i tidsordning, inte femte) 03/06 Bah! Dessa bärbara knaserier. Jag vill ha Metal Gear på ett stort jäkla TV och inte nån liten ruta som inte ens tål ljus. Eller... på min PC :) (Och nej, Raiden på PC gör mig inte speciellt glad) 03/06 fan va tråkig han e kojima, jagh älskar metal gear spelen, men de är spel som skall avnjutas framför en stor tv på natten i ensamhet, så man blir ett med spelet, inte på en jävla buss till stan på en sketen psp. fan va ja hatar portabla konsoller. det... 03/06 There are SNAKES in this motherf*cking game. Blir nog tvungen att köpa mig en psp till slut :) 03/06 "Som inte detta var ett tillräckligt hårt slag i ansiktet, så gick Hideo Kojima även upp på Sony-scenen dagen därpå och utannonserade Metal Gear Solid: Peace Walker exklusivt för PSP." Vad är dåligt med multiplatform? Om något skulle vara ett slag i ans... 03/06 Jag blev så jävla förbannad när jag såg på Sony presskonferans när Hideo kom upp, så jävla förbannad på att behöva köpa ett PSP till hösten :( Helvete 03/06 Hagman: Jo, märkte det. Skall vara åtgärdat nu! :) 03/06 Går inte att rösta korrekt, "Vem gjorde bäst presskonferens på E3 2009?" dyker upp istället. 03/06
Skicka en rättelse