När #Crysis 2 tillkännagavs var det många som ställde mer eller mindre nyanserade frågor kring hur det kommer gå för de stackars konsolerna med flera år gammal hårdvara. Cevat Yerli från #Crytek har snackat loss med Gamasutra om hur mycket kraft han egentligen utvinner och till att börja med drog han iväg ett uttalande om PlayStation 3.

"Det intressanta här är att vi körde en analys av prestandan på PS3 devkitet, och det lustiga är att användandet av alla CPUer, Cell och GPUerna, nästan fullständigt maximeras. Det finns inte så mycket mer du kan göra, och ärligt talat så var genombrottet alldeles nyligen och annars skulle vi vara tvungna att kompromissa när det kom till konsolerna, vilket vi inte behöver nu."

Det har inte vart en barnlek att få motorn att fungera bra på alla konsoler. Tre år har de hållit på med CryENGINE 3 och då de ganska snabbt satt och pillade på hårdvarans maxnivåer har de fått leta efter små prestandavinster, några procent här och några där. Mycket svett, många tårar har använts för att uppnå fina pixlar.

"Förmodligen är den ena starkare på GPU-sidan och den andra starkare på CPU-sidan, så beroende på vad du gör vad så presterar PS3 bättre här, medan 360 presterar bättre där, men överlag så kommer spelet när det släpps vara precis likadant på båda formaten."

<img src="http://www.fz.se/bilder/_img.php?i=95124&w=450&h=132&s=0&f=0&a=k2NGM3MjU5MT"></img>

Det här är en del av vår bevakning av spelmässan E3 2009. Klicka för att läsa nyheter, bloggar och se på bilder och film från spelen på mässan.

Crytek brukar släppa rätt bra optimerade spel så detta låter rätt troligt att dom suger musten ur konsolerna. Och nej bara för att man inte kan maxa ett spel betyder det inte att det är dåligt optimerat! Crysis är än så länge det mest grafiskt överlägsn... 22/07 Har bestämt för mig att de sagt att Crysis ska bli en trilogi (och att Warhead inte var del 2). :) 05/06 "användandet av alla CPUer, Cell och GPUerna, nästan fullständigt maximeras." Det gör det på GTA IV till PC också, allt maximeras men det är fortfarande uselt optimerat. Så att man maxar en konsol behöver inte betyda att all kräm används. Men visst är... 04/06 Undrar om Crytek har tagit vatten över Huvudet. Nu när dom säger att det maxar allt på PS3 och Xbox 360. (Hehe Wii är för klent!. Verkar det som.) Men dom försökte att optimera Cry Engine 2 till Konsoler men det gick inte bra. Cry Engine 3 tar större... 04/06 tror hela problemet är att han är amerikan och ett sånt uttalande förstår inte folk där, det låter bra hel enkelt med dom fattar det inte vad det kan innebära. 04/06 Han får det att låta som att använda all kraft är något slags självändamål. Det är väl inga problem att göra en Space Invaders-variant som suger all CPU-kraft om man vill koda det så. Det är väl vad man får ut av den använda kraften som räknas? 04/06 Se vilken actionrulle som helst med en produktion i USA. 04/06 Tar ju alltid ett tag innan spel som är fullständigt optimerade för konsolerna kommer så jag för min del tar detta med en nypa salt. PS2an är ju ett prakt exempel på detta om inte annat. Men visst ska det bli intressant att se hur Crysis 2 blir och för... 04/06 agree. 04/06 "DUH!" ? Tycker filmen mest demonstrerar hur mycket snyggare motljus och solnedgång är. Och det vet redan varenda grafiker. 04/06
Skicka en rättelse