Vi meddelade inatt, sömnigt bör tilläggas, att Peter Molyneux hade ett till tillkännagivande att ge ut och nu är stunden kommen. Molyneux har befordrats och upptagit en plats som creative director på europeiska #Microsoft Game Studios.

"Vad vi ber Peter om är att ta sig an en creative director-roll för oss i Europa, och se över allt kreativt arbete som pågår vid våra studios i Storbritannien och resten av Europa samt alla olika projekt som vi har med externa partners" sade Phil Spencer, general manager på Microsoft Game Studios

Peter tydliggör också att han inte kommer sluta som chef på #Lionhead Studios och fortsätta arbetet på studions två pågående projekt. Han berättar att målet med den nya positionen inte är att sätta sin egen stämpel på alla titlar, utan istället ge interna och externa talanger inom Microsoft chansen att få utlopp för sina kreativa visioner. Att gå in och peka och konstatera att saker är bra eller dåliga är inte hans uppgift utan han vill helst få människor att jobba med projekt de är passionerade kring.

"Vad du kommer få se är inte tio Peter Molyneux-spel. Meningen med den här rollen är att någon som jag ska gå in och få de små ljusglimtarna av idéer att skina så starkt som bara möjligt och säkerställa att alla inom organisationen tydligt förstår varför vi gör de titlarna, meningen med titlarna och deras betydelse för Microsoft överlag."

Han kommer bland annat få folk att införliva sina idéer kring Natal och underlätta för dessa att vidga sina vyer kring de nya möjligheterna tekniken erbjuder.

"Min uppgift är helt sonika att säkerställa att alla lågor brinner så kraftigt som möjligt. Anställda på Rare och andra europeiska studios är super-duperintelligenta och kreativa människor och jag kommer att lära mig lika mycket om speldesign från dem som de kommer att lära sig av mig."

<form method="post" action="http://www.fz.se/poll.fz">
<input type="hidden" name="data" value="YToyOntpOjA7czo0MDoiYTU3ZDMyMzJkODMyY2MzZGJjYTNhMGNhZTBmMWYyYTVlYzQ0ZDJhOCI7aToxO2E6Mzp7aTowO2k6Mjk2O2k6MTtpOjM5MztpOjI7aTo4MDAxO319"></input>

<input type="radio" name="q393" value="2666" checked="checked" class="form_input_radio"></input>

Självklart, mannen är en synonym till kreativitet.

<input type="radio" name="q393" value="2667" class="form_input_radio"></input>

Möjligt, om han inte låter sina idéer gå överstyr.

<input type="radio" name="q393" value="2668" class="form_input_radio"></input>

Nej, han är utom all kontroll.

</form>

<img src="http://www.fz.se/bilder/_img.php?i=95124&w=450&h=132&s=0&f=0&a=k2NGM3MjU5MT"></img>
Det här är en del av vår bevakning av spelmässan E3 2009. Klicka för att läsa nyheter, bloggar och se på bilder och film från spelen på mässan.

Skicka en rättelse