Rörelsekänsliga kontroller är i ropet på årets E3-mässa. #Nintendo sjösätter i dagarna Wii MotionPlus, ett tillägg till den vanliga Wii-handkontrollen som ska förbättra dess precision. #Sony avslöjade att de jobbar på [n=33133 en liknande lösning] och #Microsoft [n=33065 presenterade Natal], ett projekt som handlar om att du använder kroppsrörelser och tal för att styra vad som sker på teven.

Enligt Shande Kim, Microsoft-medarbetare med en titel som är omöjlig att översätta, kommer Natal kunna användas på alla upptänkliga vis. Ett exempel gavs till Gamasutra som skriver att man kan ratta #Burnout Paraidse utan ratt; man håller händerna i luften och låtsas att man greppar en ratt.

Om Natal lyckas lura våra sinnen säger vi inget om förrän vi själva har testat. Tekniken ska hursomhelst vara väldigt enkel att implementera i spel, både framtida och redan släppta. Utvecklingskit går ut till spelutvecklare redan denna vecka så förhoppningsvis dröjer det inte alltför lång tid innan vi vet om tekniken är något att ha.

<img src="http://www.fz.se/bilder/_img.php?i=95124&w=450&h=132&s=0&f=0&a=k2NGM3MjU5MT"></img>
Det här är en del av vår bevakning av spelmässan E3 2009. Klicka för att läsa nyheter, bloggar och se på bilder och film från spelen på mässan.

Lite ironiskt att du har 1700 poster i ett spelforum och indirekt kallar folk för dagisbarn som tycker natal verkar coolt. ;) 09/06 Håller väl med MrStrange och Brandter här men vi står väl inför en form av generation skifte angående hur man spelar spel. Ni har väl sett Back to the Future II? Ungarna som inte ens prövar den gamla Gunmen arkadstationen bara för att man måste använda... 04/06 Bara jag som tänker på att man kommer bli sjukt trött av att hålla armarna uppe när man kör bilspel med natal? 04/06 Det blir väl ungefr som i spelet You are in the movies, eller vaddet nu heter igen, man hoppar dansar viftar och får träningsvärk , river ner halva rummet medmera, nee inget för mig, sitter kvar i soffan och spelar lugnt och stilla, man är ju trött efte... 04/06 Jag förstår fortfarande inte hur denna skall kunna användas till att spela med. Den är jätte cool men som spelkontroll, jag är tveksam. 04/06 Dom lovar att den KAN, men inte att de kommer... Jo de hade varit coolt om jag fortfarande gick på dagis. 04/06 "man kan ratta Burnout Paraidse utan ratt; man håller händerna i luften och låtsas att man greppar en ratt." Ni måste hålla med om att det här är hyfsat coolt om de lyckas få det att funka så att du kan låtsas att du håller i en pistol och skjuter och... 04/06 Jag ser lite brister i deras kontroll, hur känner den av när jag går, t ex framåt/bakåt? Hur kommer kontrollen fungera till hockey/fotbolls spel? måste jag göra alla finter själv? Tittar man på deras demonstration när två kvinnor lägger straffar mot var... 04/06 Fortfarande inte säker om denna går att använda till dagens spel. Men eyetoy hade ju stora tekniska problem som stjälpte den. 3D motion control eller icke, det är hur bra precision det är i slutändan som gäller. Fast jag hoppas ändå att detta blir motsv... 04/06 Det bästa med Microsoft är att dom förstår att det inte är varken eller, dvs. de som vill sitta stilla och hatar all alternativitet, kan fortsätta spela med sina handkontroller stilla sittandes, medans de som vill röra på sig kan göra det. Vissa titlar... 04/06
Skicka en rättelse