Eurogamer skriver idag att tyska inrikespolitiker bett Bundestag (parlamentet) att förbjuda "produktion och distribution av "Killerspiele" - dödsspel. Anledningen sägs vara att de tror att våldsamma spel sänker spärrarna för att begå våldsdåd, och att de därför kan utgöra en samhällsrisk.

Detta kommer i kölvattnet av skolskjutningen i tyska Winnenden i mars, då en 17-åring (som påståtts ha spelat spel som Counter-Strike och Far Cry 2) tog 16 liv. Chansen (eller risken, beroende på vilket läger man tillhör) att förslaget ska gå igenom verkar dock liten, hävdar tidningen Welt Online. Nyligen sköts ett förslag om att förbjuda paintball i sank, och tidningen förutspår ett liknande öde för även detta förslag.

finns en sak som heter föräldrar! håll koll på era barn, om dom nu spelar mkt. låt dom itn ehar datorn i rummet så ni ser va dom håller på mer! förbjuda underhållning är sjukt! tror jag vill införa förbjud mot clowner då dom skrämmer mig! då säger väll... 09/06 haha, jag sitter bara och väntar på att den där lilla gubben ska göra ett uttalande:P 09/06 Förstår inte det här med grönt blod osv. Är väll endå bättre att visa hur groteskt och äckligt det egentligen är med massa blod och inälvor så folk förstår allvaret med att döda någon. Dom får ju uppfattningen annars att det inte är så farligt då det... 09/06 Haha, grönt blod räcker tydligen inte. 09/06 Det här har varit på tapeten i tyskland förr. Förmodligen går det inte igenom den här gången heller. Porr i all dess former kan man ha. Men våld det är tabu i det där stackars landet... 09/06 Kör på, ska bli kul att se vad de ska skylla på när de lagstadgat mot mördarspel men psykopater fortsätter döda folk. 09/06 Låter lika löjligt som Jack Thompsons påstående att Sims var en simulator för pedofili... eller några av hans argument över huvudtaget. :p 09/06 Om man ska förbjuda våldsamma datorspel så borde man också förbjuda politik, som orsakat många fler dödsoffer. Fast se till att religion försvinner först, annars har vi inga politiker som kan ta hand om den saken. 09/06 Ifall dom drar igenom det i Tyskland blir det väl bara läskigare om dom försöker dra upp det till EU nivå senare. 09/06 Va? Är väl snarare tvärtom då dom försöker dölja samhällsproblem och skylla det på våldsamma spel och liknande aktiviteter. nädu 08/06
Skicka en rättelse