#Electronic Arts-anställde Patrick Söderlund säger att all kraft ännu inte utvunnits ur Playstation 3, medan Xbox 360 "maxats". Uttalandet är publicerat i Official Xbox Magazine och är hämtat från E3 förra veckan. Enligt Söderlund börjar utvecklarna förstå #Sonys svarta best på ett helt annat sätt nu, och han tror att det kommer gå att krama ytterligare lite mer kraft ur maskinen. Xbox 360 däremot, den är redan bemästrad enligt honom. Samtidigt är Söderlund noga med att påpeka att #Microsoft har en hel trave intressanta grejor på gång, framförallt Natal, som han tror kan ge Sony "en hel del huvudvärk".

Vad tror du om detta? Finns det verkligen mer att hämta i Playstation 3, och har Xbox 360 redan bemästrats till fullo av utvecklarna?

Du har en väldigt förenklad bild av vad optimering innebär. Vidare kan framedrops etc. långt ifrån alltid skyllas på dålig sådan. 09/06 Jag tycker bara det är roligt att plötsligt är alla dataspelare uttalade experter och vet vad optimering betyder. Du visar också prov på pojkaktig okunskap i och med din ekvation. :up: /Civilingenjör i datateknik 09/06 Tror nog definitivt att det finns mer att hämta ifrån PS3, x-box 360 vet jag däremot inte något om. 09/06 Är det bara jag som tycker att PS3:an hackar på något underligt sätt i vissa spel? Jag har spelat flera spel på båda konsollerna och det finns flera exempel, GH3 är ett. Plötsligt bara hackar det mitt i en låt i någon sekund för att sedan fortsätta norm... 09/06 faktist tror jag inte det dock att utvecklingen går åt rätt håll och de går ju och optimera men med utvecklingen kommer högre krav, dock behöver inte tvspel den bästa grafiken då jag mer ser tvspel som underhållning om man är mer flera kompisar, mer typ... 09/06 tror inte de han menar med att maxxa är att dom vill komma upp i fullload! tror mer han pratar om potentialen som konsollen, att belasta är ju inte direkt svårt. grejen är ju att använda den på rättsätt för att få ut mest kräm ! men aja själv tror jag... 09/06 Det är väl common sense? Det går alltid att optimera mer. Jag är övertygad om att både PS3 och 360 har "mer att ge" än vad vi sett än så länge. Dvs kan visa snyggare grafik vid samma framerate. 09/06 Är detta verkligen en hyllning av PS3? Jag menar, talar det verkligen för hårdvarans konstruktion att den är svår att utnyttja till fullo? Nej detta är en hyllning till xbox360, som låter utvecklarna fokusera på viktigare saker än att krångla med hårdva... 09/06 med tanke på kvalite från EA så kan man ju verkligen undra i vilket spel dom har maxat xboxen. 08/06 Framerate drops på en konsol = dålig optimering. Behöver du en enklare förklaring eller duger det åt dig? 08/06
Skicka en rättelse