I en BBC News-artikel svarar #Nintendos ärkeninja Shigeru Miyamoto på frågor om konkurrenternas nya rörelsekontroller, och han verkar inte särskilt imponerad.

Det intressanta med de här utannonseringarna är att det krävs en hel del erfarenhet för att lyckas skapa kompletta gameplay-upplevelser som drar nytta av rörelsekontroll. Vi har experimenterat med rörelsekontroll i över fem år nu och baserat på utannonseringarna vi sett här på E3 så verkar det som att de andra två företagen började experimentera med det här väldigt nyligen.

Miyamoto och Nintendo verkar alltså - åtminstone utåt sett - inte speciellt oroade av avslöjandena under årets E3-mässa. Borde de vara det?

Ja de har verkligen gjort den bra.. synd bara att de kommer 1 bra spel på 40.. är verkligen en hög med skitspel man måste ta sig igenom för att få ett bra till Wii. Kvittar om de släpper en HD version för dåliga spel är dåliga även med högre upplösning.... 09/06 När det gäller gameplay så har ju spelutvecklarna lärt sig jobba med Wii nu och torde kunna föra över de lärdomarna till PS3 och 360-baserade spel med rörelsekontroll tämligen lätt. När det gäller kontrollerna i sig själva är det ju enbart en teknisk... 08/06 Jag tycker det är bra med flera konsoller är olika så det passar alla..man köper det som tilltalar en mest, sedan kan andra hålla sin käft.. :) 08/06 Klart att andra ska få vara med och leka... 08/06 Håller mig dig i vad du säger... det handlar helt och hållet om marketing. Wii har blivit stämplad som en familjekonsol. De andra två ses av många som svåra att använda etc., det är ju baksidan av att ha så många funktioner som dom har. För folk med min... 08/06 Grafik bättre= nej, alltså Wii håller sig till några glada standart färger som Svart, vit, blått, lila m.m. Det gör det då att det ser roligare och snyggare ut. Ta WatW till Wii, inte så snyggt....Nintenods MArio/Super smash m.fl. är de som är snygga... 08/06 "Ehm..." Han menar i framtiden när Sony och Microsoft släpper sina rörelsekänsliga kontroller till sina konsoller. "8)" Däremot håller jag inte med honom helt. Visst 360n och PS3an kommer ha bra grafik och bättre/häftigare kontroller än den som Wii har.... 08/06 Uffelpuff Det är ju så att jag inte heller är den personen som sitter och storgapar efter grafik, jag menade att de andra (Onöjda Wii-ägare, PS3 eller 360 fanboys) som alltid måste skrika efter SUPER HAX0R HD GR4FIK är så patetiska, och har tydligen int... 08/06 värst vad alla är grafikkåta då... har en Wii enhet ock kommer inte köpa varesig 360 eller ps3 då jag inte tycker det finns några vättiga spel till dom enheterna. bara massa Fps och rally spel... hatar Fps spel och rally är inte nån höjdare häller undan... 08/06 Det här är väldigt intressant. Nintendo har redan haft en sån kontroll ute i flera år nu och ägt både Sony och Microsoft på försäljning. Och då måste självklart Sony sno Nintendos koncept (de gjorde det redan från början med deras motion sensor i dosan)... 08/06
Skicka en rättelse