Tvärtemot vad många trodde så lever krigsspelet #Six Days in Fallujah fortfarande, skriver Newsweek. Spelet, som handlar om ett amerikanskt angrepp under Irak-kriget, har varit kontroversiellt ända sedan utannonserandet. Något som ledde till att utgivaren #Konami slutligen drog sig ur projektet, och många trodde att Irak-spelet aldrig skulle se dagens ljus.

#Atomic Games har dock fortsatt leta utgivare och chefen Peter Tamte meddelar nu att det finns "massor av personer som är intresserade av projektet". Han förutspår att spelet lär behöva ytterligare ett par miljoner amerikanska dollar innan det kan slutföras.

Vi försöker att göra något som aldrig gjorts tidigare, och givetvis kommer folk försöka använda de referenspunkter de kan förstå. Det är svårt för någon att tänka sig detta innan det faktiskt har skapats. Det riktiga målet är inte att dokumentera striderna sekventiellt, utan att förstå hur och varför det sker och hur det kändes för människorna som var där.

Six Days in Fallujah marknadsförs som ett taktiskt tredjepersonsactionspel till Xbox 360, pc och Playstation 3. I vår FZ-databas har vi täckt precis allt om spelet i nyhetsväg.

Skicka en rättelse