#Microsoft-chefen Shane Kim har intervjuats av Gamesindustry.biz, och han skräder inte orden angående förväntningarna på kommande Natal.

Om vi bara hade gjort något som ser ut som och känns som Nintendos Wiimote, så tycker jag att man hade kunnat kritisera oss för att vara fantasilösa. Det var inte den vägen vi ville gå. Vi kunde ha gjort det, men vi ville återuppfinna industrin och revolutionera vardagsrumsunderhållningen. Det är vad vi kommer uppnå med Project Natal.

Kim delar även ut en känga till #Sony och deras nya rörelsekontroll, och säger bland annat att de "snackat mycket förr och missat datum". Han tror inte alls på deras utlovade våren 2010-lansering. Dessutom hoppas han att Natal ska kunna expandera tv-spelspubliken ytterligare, och tilltala alla de som inte redan äger en spelkonsol i hemmet.

Det viktigaste av allt är att detta inte har något att göra med Nintendo och Sony. Detta har allt att göra med att öppna upp industrins fulla potential och adresseras till de många miljoner människor - de 60 procent av hushållen som inte äger en spelkonsol alls. Det är den riktiga möjligheten för oss.

Intressant hur mycket tjat det blir kring en jäkla Eye Toy. Natal kommer troligtvis bli något som använts till partyspel och kommer inte revolutionera något. Ska man göra en revolution så måste man göra något som verkligen är nytt och nyskapande, det... 11/06 Sagt det förut, har även observerat andra säga det, EYE TOY v2 är inget revolutionerande! 11/06 Och du har en 'Ej reklam, tack' skylt på din ytterdörr också. Nej seriöst.. är väl inget fel med att pusha och promota lite för en ny produkt. Är ju trots allt spelrelaterat. Därav publicering på FZ. Natal blir ett trevligt komplement till 360'n. Och... 11/06 Man behöver inte vara Sherlock Holmes för att förstå att den inte har samma precision som ett handhållen sensor. Men att ha fria händer är en fördel som kan uppväga sämre precision om de lyckas bra i övrigt. 11/06 BAM! There it is. 11/06 Ska bli intressant att se hur slutprodukten blir, men just nu är den långt ifrån lika precis som wiimote eller ps3 wand. 10/06 Shit vad många här på forumet som verkligen VET hur framtiden ser ut. Är ni alla aktiemiljardärer? Folk tror att Xboxen endast kommer köra med Natal i framtiden. Tror ni de slänger bort kontrollerna? Eller att Natal kommer ersätta kontrollen i ALLA spel... 10/06 Även om man ogillar detta viftande så kanske det medför nåt bra, eftersom man börjar slå hål i luften på 360 och ps3 nu också då är ju inte Wii på något sätt unik längre, och då måste väl Nintendo väl börja sänka priset på Wii med tanke på att maskinen... 10/06 Jo, Natal kan nog bli skoj, men tänk på: Wii blev inte alls vad de "lovade", enligt min mening. 10/06 Nej, 10/06
Skicka en rättelse