Shacknews fick en privat visning av #Aliens vs Predator på mässgolvet i Los Angeles och efteråt vankades det pratstund med projektledaren Tim Jones och producenten Paul Mackan från #Rebellion.

En av de stora farhågorna är såklart att spelet inte ska vara lika läbbigt som sina föragångare men artificiell intelligens som förstår sig på skuggor och minimalt med scripting bäddar för en (o)trevlig upplevelse.

Under en av attackerna blev rörde sig tre aliens snabbt mot marinsoldaterna. I slutet av striden, efter att två av monstren dödats, försvann det tredje utan spår. Soldaterna anade en fälla och rörde sig långsamt mot en dörrpost för att senare märka att den sista hade krypit längs väggen och gömt sig i skuggorna i hopp om att spelarna skulle sänka sin gard.

Mackman hävdar att datormotståndarna gör något lite annorlunda varje gång och Jones säger sig vara emot koreograferade skrämselupplevelser. Hur mycket herrarna har putsat på sina uttalanden återstår att se när spelet släpps i början av nästa år.

Intressant idé att låta AI:n stå för det mesta av skrämseln. AI:n i AvP 2 var verkligen inget att hurra för, så det låter absolut som om det vore rätt grej att lägga fokus på. Jag är däremot lite skeptisk till att plocka bort skriptade händelser - det... 16/06 Jag har aldrig tagit mig igenom första banan på AvP1 tror jag. Miljöerna var alldeles för förvirrande. Nu var det iofs ett x antal år sedan jag försökte :P AvP 2 älskar jag däremot. Enda spelet, som jag minns iaf, där jag har suttit på spänn jävligt myc... 11/06 För marines skulle de använda samma ljussättning som Alan Wake demot från E3, med ficklampa och allt. 11/06 Bara dem går tillbaka till ettan med dem mörkare miljöerna så är jag nöjd, tvåan var på tok för... oläskig? Och en AI som tar tillvara på små mörka utrymmen är ju guld värd.. 11/06 Jag vill köra detta spel. Förhoppningsvis lever det upp till hypen. 11/06 Hahahahah! Vad har du Paul Mackan till frukost? OnT: Ja! Om rymdälgarna har så bra AI som hävdas här så är det köp direkt! Jag vill kissa på mig när jag spelar Marine. Därför jag spelar dessa spel... Endast.. 11/06 Hoppas på skirmish läge :) Spelet verkar ju annars riktigt nice. 10/06 Kan bli en av världens bästa multiplayer spel! Helt klart! Spelade sönder första spelet och andra spelet! Båda spelen är 10/10 i betyg! Nostalgi! 10/06 ååh.. hoppas de blir bra, jag bara älskade ettan go marines! 10/06 ohh verkar spännande, det blir o växla mellan denna o Arma 2 o lite andra gamla godingar :D 10/06
Skicka en rättelse