#Half-Life 2 och de två hittils släppta episoderna är släppta på Playstation 3 men det är inte #Valve själva som skött portningen. Ett färskt uttalande från designern Tom Leonard förklarar varför: de tycker att plattformen är för komplicerad.

Pc och Xbox 360 är mer strömlinjeformade. Vi kan fokusera på det vi vill göra, vilket är att skapa bra spelupplevelser, istället för att gråta blod över obskyra arkitektbeslut de (#Sony, red. anm.) tagit med sin platform.

Hårda ord som sajten Loot-Ninja snappade upp på E3-mässan.

Tror bara det handlar om snabba cash för Valve. Får jag be om snabbaste vägen att få ut våra redan färdigställda spel (läs HL2 m.fl) istället för att verkligen ägna flera år åt hårt gnetande som ett viss företag vid namn Guerrilla Games, gjorde. 25/09 Det spelar ingen roll som helst om det är brist på kompetens, pengar eller vilja. I slutändan leder det till sämre spel för konsumenterna. Vem fan bryr sig om teoretisk prestanda? 25/09 Många av Valves spel funkar på mitt linux, så det är då fan inget problem med valves kodning för övrigt. 25/09 Jag gillar HL2 till PC och så förblir det vare sig Valve är kompetenta eller inte. Sen att Valve inte finns till PS3 är väl inte hela världen, vi hade nog ändå bara fått se deras FPS-lir som finns till PC så det kvittar. Så länge det finns andra företag... 24/09 Hittade denna tråd nu i och med lite LFD2-nyheter. Hur som helst, absolut, det är nog svårt (svårare) att programmera till ps3, än pc och x360. Men att det skulle vara brist på kompetens, nä. Problemet heter snarare $$$$$$$$$$$$$$$. Valve har väl helt... 24/09 Ptja, sitt du där med din ps3 om 7år, säkert lika hightech ^^ 02/09 Konstigt när PS3:an har 7 cell processorer eller vad det nu är. Det är inte enkelt att optimera prestanda till så många kärnor. Lite enklare på Xbox. Det är även det som är det stora problemet, tillverkare gör spel optimerade till 360 och portar över... 14/06 Givetvis ska man göra så. Hur fan annars? Patetiskt, kebbe 13/06 Valve tycker det är onödigt jobbigt att skapa dessa underverk på PS3, inte att det är omöjligt. 13/06 PS3 klarar sej utan Valve, men uttalandet är väl ganska subjektivt. Andra spelutvecklare gör underverk med PS3:an så påståendet är helt enkelt inte sant. Det är snarare så att Valve tycker inte har kompetens att utveckla till PS3:an och vill inte lägga... 13/06
Skicka en rättelse