I en Gamasutra-artikel säger #EA Sports Peter Moore att spelrecensioner är relativt oviktiga för Wii-spel, eftersom Wii-publiken sällan läser dem ändå. Han tar Metacritic som exempel - en sajt som sammanställer snittbetyg (utifrån olika sajters individuella betyg) för alla nya spel, och ett ställe där många spelhus vill kunna skryta med höga siffror.

Grejen är att med Wii så verkar det hos spelsajterna som att det är den sista plattformen de vill recensera för. Jag kan mer eller mindre garantera att nästan varenda Wii-spel skeppas utan ett Metacritic-betyg eftersom recensenterna inte hunnit med titeln ännu, eller inte är intresserade av att recensera det.

Istället för traditionella spelsajter och tidningar så kollar Moore på andra ställen, där han tror att stora delar av Wii-publiken får sin spelinformation ifrån.

Det vi kikar allra närmast på är ställen som Amazon, och jag tittar också på webbsajter för stora damtidningar, och de så kallade "mommy bloggers". Det är här som denna publiken får sin information. De går inte till Metacritic. De vet inte ens att Metacritic existerar.

Som underlag för ovanstående tar Moore exempel på Wii-spel som snittat kring 70 procent i betygsskalan, men som ändå sålt flertalet miljoner. Detsamma gäller titlar som inte ens fått ett snittbetyg på Metacritic överhuvudtaget.

Vad tror du? Spelar bra recensioner en betydligt större roll för Playstation 3- och Xbox-titlar, eller snackar Moore i nattmössan? Diskutera i kommentarstråden!

Jag gillar till exempel inte FZ:s recensioner för de känns en aning för subjektiva rakt igenom, däremot gametrailers ger först ut en massa info om allt som kan dyka upp i spelet sen kommer de med basebollträet eller blombuketten i slutet av recensionen.... 14/06 Borde finnas en länk eller betygskatalog i varje recension vilka andra spel/filmer/böcker osv recensenten betygsatt. Då får man ju em hum om smaken. Likriktning, javisst, men en jäkligt bra idé. 13/06 Jag för min del tror att nu när alla konsoller får viftningsgrejer så kommer det bli deras undergång, för tänk när alla korkade amerikaner börjar vifta i spel även på ps3 och 360, så många olyckor det kommer hända, folk som slår ner varandra av misstag,... 13/06 så löjligt 12/06 "Jag kan mer eller mindre garantera att nästan varenda Wii-spel skeppas utan ett Metacritic-betyg eftersom recensenterna inte hunnit med titeln ännu, eller inte är intresserade av att recensera det." Är inte faktumet att dom inte är intresserade av av... 12/06 Tror han har helt rätt i almänhet. 12/06 som många säger finns det inte många spel som är bra till wii det kanske det är skälet till att det recenseras så lite wii spel plus att många wii spel har varit så dåliga så att vissa företag helt enkelt gått i konkurs 12/06 köpte aldrig wii för att jo okej då grafik är inte allt men en next-gen konsol ska inte ha grafik som gamecube 12/06 Jag tror inte ett betyg från en recension spelar nån större roll alls, för nån plattform... Folk tycker om olika grejer, så bara för att den person som recenserat spelet (oavsett plattform) kanske inte gillar ett visst spel och ger det lågt betyg, så... 12/06 Exakt. Och jag känner inte någon i min bekantskapskrets- Varken casual eller hardcore - som köper ett spel baserat på vad recensionen säger. Det finns alla andra anledningar att köpa ett spel eller att inte köpa ett spel än vad det står för betyg. Och... 12/06
Skicka en rättelse