Från början var det tänkt att #Bungies kommande sidospel #Halo 3: ODST skulle landa i butiken med ett något rabatterat pris. Sedan dess har det avslöjats att spinoff-titeln blir ett vanligt fullprisspel och #Microsoft har fått mycket kritik för detta. I en Joystiq-artikel försvarar de nu beslutet.

Vid tidpunkten för dessa uttalanden [om lägre prislapp] så hade inte Halo 3: ODST:s omfång blivit helt fastställt, och projektet har sedan dess vuxit och blivit betydligt mer ambitiöst. Vi tycker att den här fristående expansionen är mycket mer än bara en expansion. Halo 3: ODST levererar en ny kampanj ur synvinkeln från en helt ny karaktär. Kombinera det med tre nya flerspelarkartor, det helt nya flerspelarläget Firefight och hela Halo 3 multiplayer-samlingen på en skiva så tycker vi att detta har gott värde och är ett enormt tillskott till Halo-serien.

Halo 3: ODST släpps den 22 september, exklusivt för Xbox 360. En annan Halo-titel, #Halo: Reach, planeras för släpp hösten nästa år.

Om du inte har halo 3 så kan du fan inte säga att ODST är så mycket mindre, jag har haft mitt halo 3 i ett år och borde veta bättre än dig som inte ens har det. Men det återstår att se vad som händer med ODST. 15/06 Tvärtom har jag väl en hel del att säga till om? Klart spelet har sänkts i pris, men det kostar fortfarande hälften av vad expansionen kostar när den väl kommer... Så om jag nu vill sätta mig in i halo världen kommer jag köpa Halo 3 och INTE en expansio... 15/06 Horribel delay på att ladda ner eller få upp info om spel/trailers/demos/etc eller disconnects från Xbox Live. Att surfa Marketplace i sig är inga problem. Problemet uppstår däremot då du väl går in på ett spel eller något... du vet skärmen då den försö... 15/06 Dom måste dra in pengarna som DLC till GTA4 kostade? :P 14/06 Det är typ mer än hälften man kan spela utan att behöva betala. 14/06 Inte prisvärt och jag tänker inte köpa det pga av att de förstört 3an så man bara kan spela ca 2 modes om man inte köpt alla banor :S 14/06 Moneysoft, det var bra det ;) 14/06 Inget nytt spel nu förtiden är värt sitt fullpris, så betvivlar starkt att ODST är det. 14/06 Inget Halo-spel är värt fullpris. 14/06 1. Halo 3 är runt två år gammalt, därför har det sänkts i pris, ok? 2. 6 andra banor man igentligen måste betala för vilket blir 200 kr man slipper betala för ifall man vill ha banorna, sen att man får med alla halo 3 original banor är ju ett jätte plus... 14/06
Skicka en rättelse