Jag undrar om #Valve som får hurrarop för det mesta de gör kunde förutse uppståndelsen kring [n=33240 Left 4 Dead 2]. Många läsare tycker dock att den kommer alldeles för snabbt inpå originalet och vill inte betala för något som skulle kunna vara ett DLC - något #Valve avfärdar med att nyheterna var för många att paketera så.

I måndags kastade vi upp en omröstningen där ni läsare fick rösta på era E3-favoriter, vilket såklart ledde till [n=33242 diskussion]. Om resultatet läser du här.

[n=33249 Åtta minuter Mafia II] fick forumiter att utropa "Fantastiskt!" och ordvitsar som "Maffigt" avlossades ett flertal gånger. Att bilarna sprängdes lite väl lätt var några av klagomålen som ändå dök upp.

Att tyskarna inte tål våldsamma spel är gammalt men nu vill tyska inrikespolitiker till och med [n=33256 förbjuda] distributionen och produktionen av "killerspiele". Som väntat tyckte de flesta att det lät tokfjantigt och att censur är fel väg att gå.

Industrispionage finns i alla branscher och under E3-mässan ska [n=33259 Gran Turismo-folk ha spanat in Forza 3], det hävdar i alla fall utvecklarna av den senare titeln. Sanning eller inte, det blir en giganternas kamp när de två spelen släpps.

Kaxiga uttalanden finns det gott om och i veckan hävde #Sony ur sig saker som "[n=33273 Vår rörelsekontroll mer precis än Natal]" och "[n=33278 Fler köper PS3 med tiden]" vilket såklart fick det gamla hederliga konsolkriget att blossa upp.

Den hårdkokta New York-snuten Max Payne har hållit sig undan i sex år men nu börjar detaljer om den tredje delen bubbla upp till ytan. Med risk att likna skvallerpressen blev [n=33298 nyheten] om hans nya skalliga stil en riktg snackis.

Att få spela #Battefield 1943 före alla andra, dessutom på #Dice sköna kontor på Södermalm i Stockholm, är ingen dålig vinst och reaktionen på vår kanontävling blev därför [n=33301 god]. Att jag kommer vara där och mingla med de vinnande läsarna måste ju också spela in.

I veckan släppte #Dice, eller snarare en #EA-chef bomben vi har väntat på i åratal - [n=33316 Battlefield 3 är under utveckling]. Det blir dock inget i år, och några fler detaljer än så har vi inte. Släpper de inte något snart kommer vi att sittstrejka utanför deras kontor.

#Valve är inte de första utvecklarna att säga att utvecklingen till Playstation 3 är mer komplicerad än till de andra plattformarna men att [n=33318 aktivt] välja bort Sonys konsol är ändå ett starkt ställningstagande.

Veckans mesta snackis, med närmare 200 kommentarer i skrivande stund, blev Antipiratbyråns [n=33329 uttalande] om datorfestivalen Dreamhack. Med EU bara några dagar innan var folk sugna på att berätta om sin ståndpunkt i frågan.

Skicka en rättelse