#Sony-chefen Jack Tretton snackade nyligen med CNBC.com och berättade hur frustrerande det var att företagets stora PSP Go-utannonsering läckte innan mässan.

Folk respekterar inte konfidentiellt [material] i denna industri. Det är svårt nog att hålla en hemlighet inom ditt eget företag och ännu svårare när du pratar med tredjepart. Detta är en industri som har svårt att fokusera på idag; vi vill konstant tala om imorgon... Man måste förbereda för att låta folk veta i förväg. Men det frustrerande är att de bara vet en del av historien och det öppnar upp för massor av påhitt och felaktig information som i slutändan urvattnar verkligheten när man faktiskt utannonserar något.

Många har spekulerat i att Sonys PSP-läcka bara skulle vara en pr-grej och något som faktiskt var planerat av företaget. Speciellt eftersom både Tretton och Sony-överhuvudet Kaz Hirai skämtade friskt om konsolen under E3-presskonferensen, och bland annat kallade den för "the worst-kept secret of E3".

Det Tretton sagt den senaste tiden verkar dock peka på att läckan faktiskt var oplanerad, och att Sony helt enkelt fick göra det bästa av situationen.