När #Nintendos Shigeru Miyamoto snackade med Wired (via Kotaku) så bekräftade han att det nya Zelda-spelet till Wii kommer kräva MotionPlus-tillbehöret. Han säger också att utvecklingsteamet inte är speciellt oroade över ifall Wii-ägarna kommer ha MotionPlus eller inte när titeln släpps.

Det största hindret för oss är inte om folk har en Wii MotionPlus eller inte, utan det är om upplevelsen är en sådan att folk kommer vilja ha MotionPlus för att uppleva det.

Detta är första gången Miyamoto bekräftar att nya Zelda endast kommer att fungera med MotionPlus. Tidigare har han bara sagt att möjligheterna till MotionPlus-exklusivitet kommer att bero på hur pass bra #Wii Sports Resort säljer, men han verkar ha ändrat sig. Nästa Zelda väntas till nästa år, men Nintendos superproducent flaggar redan för att det kan bli förseningar.

... nej tror inte det det är så själva spelkänslan ska bli mycket bättre :P 16/06 Med lite tur så skiter de i 1-1.viftande och tillåter fortfarande en del approximation. Klart man vill softa genom spel, inte tokvifta som en galning mer än någon minut. Tror, eller hoppas iaf, Miyamoto förstår det också. Kan göra vissa saker mer precis... 15/06 För att jag vill sitta spela Zelda i soffan av njuta av spelet. Inte så och vifta som framför tv'n som ett dagisbarn. Helt sjukt tråkigt för dom som verkligen vill spela ett klassiskt Zelda-spel men får man någon dagis-version där hela familjen ska stå... 15/06 Har tidigare vart anställd som cover art designer för zelda.. har nu fått sparken. http://img230.imageshack.us/img230/3518/zeldaart.jpg 15/06 Ja du, klaga inte sen när Microsoft och Sony släpper sina nya "kontroller". Där lär vi prata en hög prislapp, speciellt om du ska ha 2st Sony the wands! Och nya kameran.. 15/06 Börjar mer och mer påminna mig om N64 med alla dess skräptillbehör som de prackade på spelarna. Usch Nintendo är ett riktigt vidrigt företag, gillar både Sony och Microsoft betydligt bättre. 15/06 Gött med Wii.. Åh jag vill ha en extra kontroll att spela med. Ja men det är ju bara att handla kontrollen för 399kr +nunchuck för 219kr, sen får man ju inte glömma Motion Plus för 299kr. Ja, men det är ju bara mellan 900-1000kr för EN HANDKONTROLL!!... 15/06 Jag vill inte vifta till Zelda! Det var kasst till Twillight Princess men man var glad att det fanns en Gamecube version också! 15/06 Det här är exakt samma taktik som de använde när de släppte majoras mask till N64 då man behövde köpa en Expansion Pack till sin konsol för att kunna köra det, som så klart nästan alla gjorde.. 15/06 Det här ska köpas lätt Twilight Princess var grymt nice! Spelet gav mig stora nostalgi känslor från Ocarina of Time. 15/06
Skicka en rättelse