Tidigare har det framkommit uppgifter om att #Konamis Hideo Kojima inte skulle vara speciellt involverad i #Metal Gear Solid: Rising. Metal Gear-pappan Kojima sa bland annat under E3 att han skulle låta nytt blod göra Rising, medan han fokuserar på den "äkta" uppföljaren till PSP - #Metal Gear Solid: Peace Walker. I en artikel av japanska Dengeki (översatt här) säger han dock nu att han kommer jobba djupare med projektet än en vanlig producent.

Jag kommer att jobba djupare med projektet än en vanlig producent. Det är en helt annan slags action än vad som dykt upp i serien hittills.

Kojima hade även ett och annat att säga om Peace Walker, ett spel han från början bara skulle ha gjort det övergripande arbetet på.

Från början skulle jag bara skapa de generella riktlinjerna och koncepten för projektet och lämna resten till mina duktiga anställda. Jag skulle ha en hand i projektet som producent, och göra andra spel förutom Metal Gear Solid. Men jag lät spelet utspela sig i det Sydamerikanska landet Costa Rica och skapade en historia med temat avskräckande kärnvapen och det kalla kriget. Det verkade som att det kunde bli väldigt förvirrande för unga människor på grund av generationsklyftor. Så i slutändan sa jag: "Jag gör det".

Peace Walker är den titel som betraktas som den äkta uppföljaren till #Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots, och det släpps exklusivt för PSP. Metal Gear Solid: Rising dyker upp till pc, Xbox 360 och Playstation 3 och har en helt ny grafikmotor skapad från scratch eftersom spelet blir multiformat.

Skicka en rättelse