Tidigare har vi rapporterat om att Peter Molyneux befordrats till Creative Director hos europeiska #Microsoft Game Studios. Den nya befattningen innebär att Molyneux ska hjälpa olika Microsoft-team med sina projekt, och nu verkar det som att #Rare blir det första spelhuset han tar sig an. Molyneux säger att han vill hjälpa Rare att återfå sin identitet och att studion rent generellt ska börja synas mer i spelvärlden.

Jag blev helt begeistrad över all talang som finns hos Rare, men de kommer från en bakgrund där Nintendo tvingade dem att vara ett väldigt, väldigt hemlighetsfullt företag. Det enda jag vill göra är att ge dem självförtroendet att berätta för världen vad de gör. Jag hoppas att alla kommer få se mer ifrån Rare och jag vill hjälpa dem att bli mer välkända.

Samtidigt säger Molyneux att han inte kommer ändra på något i hur spelstudion gör sina spel, utan vill att de ska fortsätta svarva ihop Xbox-titlar på samma sätt som alltid.

Rare har gjort ett några spel till 360 men inga har varit riktigt toppklass, och de har inte nått någon större framgång heller. När de köpte Rare ville de ju ha storsäljare i samma klass som Halo, Gears of War och COD4 t.ex. Man kan inte direkt säga att... 15/06 Nu ska vi inte vara så negativa. Black and White (1 och 2), Fable (1 och 2), Jet Force Gemini, Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts, Star Fox Adventures, Viva Piñata, Perfect Dark är spel från de tio senaste åren som någon av ovanstående är ansvariga för så helt... 15/06 Med andra ord vill Microsoft att Rare skall börja hypa sina mediokra spel lika mycket som resten av spelindustrin? Tja, ingen kan väl tipsa bättre än Molyneux inom det ämnet. 15/06 tja, handlar det bara om PR så lär han väl hjälpa. Om det är nån som kan PR är det han. Men om han ska lägga sig i deras spel kommer han bara att stjälpa:D 15/06 hmm han kanske kan få Rare o faktiskt göra lite Pr o reklam för sig? Trodde nästan Rare hade gått under jorden tills ja bara random sökte efter dem på nätet :D 15/06 Fable 2 var väl inte urkass? Sedan så har han väl varit duktig på att ta fram positiva kvalitéerna av de han håller på med, inför Fable 2 så kom de inte upp en löfteslista som han inte höll, dock så har han alltid pushat på att spelaren ska dras in mer... 15/06 mr hype 15/06 Killen är duktig på att prata, men knappast på att göra bra spel. Han och Rare får väl ta varandra i hand när de vandrar mot avgrundens djup. =) 15/06 Ja det har han däremot betyder han inget alls för spelvärlden längre. Vet inte om han helt enkelt bara blivit rostig eller tiden gått om honom men oavsett så är han inte mycket att ha längre. 15/06 Haha, mästerbullshittaren har då hittat jobbat han var skapad för ^^ 15/06
Skicka en rättelse