Någonsin fastnat i ett spel till den grad att det hamnat på hyllan för att samla damm i all evighet? Om du spelar på Nintendo Wii i framtiden ska du slippa hamna i sådana situationer då de planerar att implementera en hjälpfunktion som kan guida dig ur knipor.

Frustrationssäkert

Ett patent som beskrev tillämpningen dök upp tidigare i år men det var först nyligen som Shigeru Miyamoto bekräftade tjänsten som ska hjälpa nya spelare och få fler att varva sina spel. Enligt Gamasutra blir #New Super Mario Bros. Wii den första titeln att utnyttja systemet som kommer att fungera som en autopilot. När det har tagit dig igenom ett svårt parti kan du när som helst ta över kontrollen igen.

Vaddå "SKA kräva något från spelaren" det är väl upp till mig om jag vill ha ett spel som inte kräver att jag ska spela dag och natt för att klara det! Ska du säga till mig att jag ska kolla på film istället? Ta och lämna ditt lilla "gamer hörn" och bes... 17/06 Som det sagts tidigare här, sa är tjänsten helt frivillig, sa vill du inte ha hjälp, sa slipper du. Dessutom sa är den här tjänsten bara en interaktiv version av gamefaqs, da det i princip fungerar likadant, bara det att du slipper göra det själv. Sa... 17/06 Jag förstår inte hur folk kan gnälla så mycket på en funktion som är frivillig att utnytta. Bra jämförelse med klassiska fusk i Doom-spelen från Aftonstjaerna :up: 17/06 Spel ska kräva något från spelaren, film kan man se om man inte orkar engagera sig. Gamla spel innebar utmaningar, men det var också det som gjorde dem kul och gav ett återspelningsvärde (Super Mario Bros, Secret of Mana etc.). Nintendo är ett hot mot... 17/06 Hade varit bra att ha i Dragons Lair till 8-bit NES :). 16/06 Men lol. Det ska inte vara för lätt! 50% av spelen är alldeles för lätta nu förtiden. Är det bara jag som tycker det? 16/06 Nä vafan, något sånt vill vi inte ha! Det ska fan vara klurigt, annars kan man ju söka en walkthrough på internet... 16/06 Jag tycker det låter som en bra funktion. Många småbarn och även äldre kan behöva lite hjälp för att orka fortsätta spela. Vill man så kan man självklart låta bli att ta emot hjälp. 16/06 Så..om man inte tar över kontrollen så spelar spelet sig självt? Läskigt lätt. 16/06 hm,, detta låter som ett VÄLDIGT bekvämt och lätt sätt för spelproducenten att inte behöva bry sig om spelbalans. Släng in hur krångliga banor som helst, spar pengar genom att inte låta någon testa dem eller finjustera banorna så att den publik spelet... 16/06
Skicka en rättelse