#Ubisoft-chefen Yves Guillemot säger till CNBC att han förväntar sig att framtidens genomsnittliga spelbudgetar kommer att ligga på 60 miljoner amerikanska dollar - cirka 470 miljoner svenska kronor. Detta kan jämföras med idag, då spelproduktionerna brukar ligga på mellan 20 till 30 miljoner dollar till Xbox 360 och Playstation 3.

Nästa generation kommer vara så kraftfull att spela ett spel kommer att vara detsamma som att spela en CGI-film idag.

Ubisoft-chefen säger också att han tycker att dagens maskiner är avancerade nog för spelstudion, och han hoppas också att denna generation kommer hålla i sig så länge som möjligt. Samtidigt är han noga med att påpeka att gamers alltid vill ha nytt och hett, så frågan är hur pass många år till som denna konsolgeneration kommer att hålla innan tekniktörstande tv-spelare vill se nåt nytt igen.

Säg till när du flyttat hemifrån och börjat jobba så kanske du förstår vad jag menar. Även om det inte finns regler på internet och om "det aldrig kommer upphöra" så är det fortfarande inte rätt! Företagen måste så klart komma på nya tekniker och lösnin... 18/06 80% ? :P Hur ofta händer det? Jag tvekar starkt på att det någonsin ens har inträffat. Och då handlar det ju oftast bara om multiplayer, vilket blir väldigt missvisande då majoriteten främst bara spelar singleplayer-delen i spel. Recensioner?! Hah! En... 17/06 Löjligt och idiotiskt. Det är inte direkt som att spelen blir bättre, den nivån som det är idag kan de dock hålla på tills 2020 eller något. 17/06 Att skylla dålig försäljning på pirater är oftast inte alls trångsynt och löjligt. Många spelföretag har möjlighet att hålla koll på hur många olagliga kopior som körs av deras spel och när det ibland går upp i över 80%, då är det fan nånting som är fel... 17/06 Om du fick välja mellan ett bra spel med snygg grafik och ett bra spel med dålig grafik, vad väljer du? Självklart kommer företag öka sin budget konstant för att vara konkurrenskraftiga. Detta gör att små företag dör ut och att stora företag/spel måste... 17/06 Bara jag som vill ha nya generationens konsol? Brw om grafik etc. Om jag gjorde ett spel skulle grafiken i det vara mycket viktig, men å andra sidan behöver detta inte betyda att jag skulle slänga miljoner på att göra grötig, brun och trist grafik som... 17/06 Pengarna räcker i ett år, sen behöver utvecklarna skaffa sig andra jobb för att kunna pröjsa för boende och mat. Om man skulle handplocka ett team av de duktigaste spelutvecklarna i sverige (för att upfylla dina kriterium om kunskaper, idéer och energi)... 17/06 Det är väll knappast omöjligt? Med tanke på hur stort kliv denna generations konsoler tog från dom förra (undantag wii), grafiken i somliga spel är ju bättre eller åtminstone jämförbara med förra generationens cgi-klipp som för den delen högst var dvd... 17/06 *tar fram en läsk och läser Bravo/Redmac drama* 17/06 That's just crazy! 17/06
Skicka en rättelse