Trots att #Microsoft hela tiden varit noggranna med att påpeka att det inte kommer krävas någon ny hårdvara för Natal, så har ryktena börjat härja fritt de senaste dagarna på nätet ändå. Vissa sajter har rapporterat att företaget ska ha en ny konsol ute till hösten nästa år, som ska släppas i samband med Natal. När Microsofts Shane Kim snackar med Gamasutra påpekar han dock, ännu en gång, att det inte kommer någon ny Xbox-konsol nästa år och att Natal fungerar alldeles utmärkt med redan existerande hårdvara.

Samtidigt säger han dock att Natal-släppet blir "lika stort" som att släppa en ny konsol.

De goda nyheterna är att det [Natal] inte är någon ny hårdvaruarkitektur; vi tvingar inte konsumenter att gå och behöva köpa en ny konsol för det kommer fungera med varje existerande Xbox 360 som finns. Men när det gäller magnituden och skalan vi snackar om så ja, absolut, det kommer att bli som lanseringen av en ny Xbox.

Istället för att snart släppa en ny konsol med ny hårdvara, tycker Microsoft att rörelsekontrollen blir som en ny konsol i sig självt. Natal saknar fortfarande släppdatum, men lär dröja ett tag till och väntas absolut inte att släppas under pågående år.

jag ser mer möjligheter med wiimote än natal än så länge. sen angående titeln, natal är väl hårdvara? så jo det behövs. 18/06 Ja det brukar ju faktiskt vara MS sätt att jobba, att kopiera andra företags koncept och idéer (sjysst eller inte). Att dom sen alltid ligger efter och aldrig gör några egna inovationer verkar ju inte deras kunder bry sig om iaf. Jag hoppas att Natal... 18/06 Jag tror att MS lackade till ordentligt när de såg att förra generationens hårdvara lackad i vitt tilsammans med primitiv rörelsekänslighet blev så oerhört populärt. Nu ska de krossa :) 17/06 Det är ju självklart att ingen ny konsol ska krävas för detta tillägg Vafan, det är ju inte direkt så att Sony går ut och säger att man ej kommer behöva köpa en ny konsol om man vill spela Buzz,Eyetoy eller Singstar. Det är trots allt underförstått att... 17/06 Kan man spela Gears of War med den så kanske det blir ett köp, annars inte. Jag menar, hur kul skulle det inte vara att duellera med motorsågar halv-irl. :D 17/06 Längtar tills den släpps, givet köp. Av alla filmer från mässan när folk testar den så ser den ut att hänga med i rörelserna alldeles utmärkt. 17/06 Nån som vet vad Natal kommer att kosta? 17/06 Varför kan inte du som alla andra bestämma själv vilka spel du ska och inte ska spela? Har du någon som tvingar dig att spela ALLA spel, det måste vara skitjobbigt... 17/06 Är det bara jag som inte vill stå upp och vifta/sparka som en idiot när jag spelar? Jag vill ha en skön stund i soffan där man kan ta det lugnt och njuta av spelen. Vill jag motionera så går jag på gym eller tar en löprunda... 17/06 Undra om de släpper Natal som en gratis uppdatering eftersom ingen ny hårdvara behövs. 17/06
Skicka en rättelse