#Threewave-anställde Dan Irish berättar för Big Download om varför spelhuset tvingades slopa flerspelarläget till pc-versionen av #Ghostbusters: The Video Game.

Flerspelarläget för pc-versionen av Ghostbusters var något som Threewave och Terminal Reality hela tiden ville ha med. Men vårt fokus låg på att göra konsolversionerna så bra som de bara kunde bli. Vi kunde inte göra alla versioner med multiplayer samtidigt med de resurser vi hade tillgängliga - det var helt enkelt för mycket att göra. Något tvingades vi försaka.

Ghostbusters släpps till Playstation 2 och Playstation 3 imorgon. Eftersom #Sony tagit över rättigheterna att släppa spelet i Europa så har pc-, Xbox 360-, DS-, och Wii-versionerna av spelet skjutits upp till den 30 oktober. Även en PSP-version ska släppas under årets sista kvartal.

Vad tycker du om att Sony skjuter upp lanseringen av Ghostbusters till alla format förutom sina egna? I Nordamerika är spelet redan släppt till alla format, och i förrgår skrev vi en nyhet om att spelet inte är regionslåst till Xbox 360. Xbox 360-ägare som inte orkar vänta tills slutet av oktober kan alltså importera den amerikanska versionen för att komma undan Sonys försening.

Så gjutet att Sony gynnar piratare nu. Regionssläpp ftw! 22/06 "PC:n är en satans piratmarknad där inte en jävel köper nåt, alla laddar bara ned. Vi prioriterar konsolversionerna först." Nåt sånt, kanske? 22/06 konsoller börjar bli nära på en standard i hemmet.. och om man ser det så.. är cirkeln snart fulländad. You start with it and ends with it. :o Pc:n är mera grafiskt gulligull. :/ 20/06 Tycker inte om detta konsollkrig och nedrackande... Xbox 360: som roffar åt sig (tids)exklusiva DLC... PC: vars version av t.ex Assassin's creed gjorde att jag fick punga ut mkt pengar för nytt grafikkort, samt att ljudet är undermåligt, att en svärdsst... 20/06 skumt beslut, MP på PC är väl rätt viktigt för o slippa pirater? 20/06 Vet inte om man ska skratta eller gråta... 19/06 Typ som med filmer när dom släpper dom i USA först å väntar sen 6mån med att släppa dom här. Filmerna hinner ju för fan komma ut på bluray å dvd innan Sverige ens fått översättningarna...piratebay 1-0 bion. Händer ju samma me spelen piratebay 2-0 bion... 19/06 fortsätter det så här så är ju multi till pc dött om ett par år :( 19/06 HAHA va fan sysslar dom me? Skippar MP på PC? Ett sånt här spel e ju för ett MP spel, kul SP att springa å skjuta spöken å löka omkring, visst PS2 säljs ju fortfarande som smör men va fan..inte dags å dumpa den skiten snart också? Dessutom lägger dom... 19/06 Att PC versionen fick se sitt MP ryka före consolerna skulle jag väl tippa på att det är lättare släppa patchar senare för att ge PC-spelarna multiplayer än vad det skulle vara att patcha och bygga in det i Live/PS3 senare - samt då säga till kunden "Ta... 19/06
Skicka en rättelse